1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı, Mehmetçik’i ziyaret etti
Akıncı, Mehmetçik’i ziyaret etti

Akıncı, Mehmetçik’i ziyaret etti

Akıncı, Çatalköy’de başlattığı bölge toplantılarının ikincisini Mehmetçik’te gerçekleştirdi.

A+A-


Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Çatalköy’de başlattığı bölge toplantılarının ikincisini Mehmetçik’te gerçekleştirdi.  Akıncı, Mehmetçik ziyaretinden önce Ziyamet’te de yurttaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.  Akıncı, Karpaz bölgesine her zaman için önem verdiğini kaydetti.
Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı görevini yaptığı iki buçuk yıllık dönemde bu bölgeye mevcut olanakları doğrultusunda en yoğun şekliyle hizmet götürmeye çalıştığını anlatan Akıncı, “Mehmetçik’ten Karpaz’ın burnuna kadar uzanan bölge hizmet dönemimizden izler taşıyor. Buradaki bakir güzellikler sonuna kadar bu şekilde devam edebilmeli, devam ederken, bölge güzelliklerini bozmadan halkına yarar getirmesi için adımlar atılmalı. Bu adımlar atılırken, güzelliklerin elimizden kayıp gitmesine neden olacak davranışlara izin vermemeli, çevreyi doğayı tahrip etmemeliyiz” dedi.

“Karpaz halkı hizmetlerimizi unutmadı”
Bakanlığı döneminde bölgeye hizmeti planlarken, bunu toplantılar düzenleyerek halkla da paylaştıklarını anımsatan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Aldığımız tepki ilginçti. İnsanlar, ‘Akıncı, biz, bu yörede insan olarak eşeklerden kaplumbağalardan değersiz görülüyoruz’ diye konuşmuşlardı. Onlara insanın geleceğinin, mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu, ancak insanın geleceğini planlar, mutluluğunu öngörürken, bu mutluluğu diğer canlılarla da birlikte düşünebilmek gerektiğini anlatmıştım. Eşekler ve kaplumbağaların o bölgenin geleceği için çok önemli olduğunun altını çizmiştim. insanın geleceğini daha iyiye, daha güzele doğru planlarken bitki örtüsüyle birlikte doğasıyla birlikte koruyarak insanını uyum içinde yaşatmayı başarabilen toplumlar daha iyiye, daha güzele gidebilir” TAK

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur