1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı mecliste ant içti
Akıncı mecliste ant içti

Akıncı mecliste ant içti

KKTC’de geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’nde ant içti.

A+A-

KKTC’de geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’nde ant içti.

Akıncı’yı Meclis kapısında Meclis Başkanı Sibel Siber karşıladı.

Ant içme töreni için Meclis saat 16.00’da Sibel Siber başkanlığında olağanüstü toplandı.

Ant içme töreninde Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Başsavcı Aşkan İlgen, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, TC Dışişleri Bakanı adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, bakanlar milletvekilleri, eski parlamenterler ile Akıncı’nın eşi ve kızları katıldı.

Akıncı, ant içerken tüm salon ayağa kalktı ve andın ardından İstiklal Marşı okundu.

Andın okunmasının ardından Meclis oturumu sona erdi.

Meclis bir sonraki oturumunu 4 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Ant içme töreninin ardından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki devir teslim töreni saat 17.30’da başlayacak.

Yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, saat 20.30’da da halka açık resepsiyon verecek ve tebrik kabul edecek.

CUMHURBAŞKANI ANDI

Geçtiğimiz Pazar günü yüzde 60.5 oy oranıyla KKTC’nin 4. Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Anayasa’nın 100. maddesi uyarınca Meclis’te şu andı okudu:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

(tak)

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur