1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı Kulüpler Birliği’ni ziyaret etti
Akıncı Kulüpler Birliği’ni ziyaret etti

Akıncı Kulüpler Birliği’ni ziyaret etti

Akıncı: “Biz gençlerimize, uluslararası sahalarda da olabilecekleri bir gelecek yaratmalıyız”

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, KKTC Futbol Kulüpleri Birliği’ni ziyaret etti. Akıncı, spor alanında gençlerin yaşamakta olduğu sıkıntılar ve çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette yaptığı konuşmada, “Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Akıncı ziyarette yaptığı konuşmada, “Gençlerimize, uluslararası sahalarda da olabilecekleri bir gelecek yaratmalıyız” dedi.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamayagöre Akıncı dün, Futbol Kulüpler Birliği’ni ziyaretinde birlik başkanı Arslan Bıçaklı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Mustafa Akıncı, ziyaret amacının bir süre önce birliğin seçilen yeni yönetimini kutlamanın yanında spor alanında yaşanan sorunları da bir kez daha gündeme getirmek ve çözüm yolları üzerinde ortak akıl geliştirmek olduğunu kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın ziyaretine de değinen Akıncı, bu ziyaretin gerek federasyon, gerekse Kulüpler Birliği açısından iki tarafı ilgilendiren bir konu için yapıldığını anımsattı. Akıncı, “Bu konuyla ilgili, esas muhatap olarak Federasyon ve Kulüpler Birliği’yle temas edilmesinin daha doğru olacağını düşünmüş ve seslendirmiştik. Bugün bu konu hala güncel çünkü sorun çözümlenmemiştir” dedi.

“GENÇLERİMİZ TRİBÜNLERDE DEĞİL SAHADA OLABİLMELİ”

Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ‘tanıdım’ derken spor alanında bu tanımanın gereklerini göstermeyen Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘tanımıyorum’ dediği Rumların yönetimindeki Kıbrıs Cumhuriyeti’yle ilişkilerinde, özellikle spor alanında tanımamış olmanın gereklerini yerine getiremediğini ileri sürdü.

Akıncı, “Türkiye’den takımlar gelip bizim takımlarımızla bir dostluk maçı bile oynayamıyor, ama resmi maç için güneydeki takımlarla eşleştiğinde gidip oynuyor; bizim gençlerimiz de tribünlerde seyirci olarak kalıyor” dedi.

Mustafa Akıncı, “Biz öyle bir gelecek yaratabilmeliyiz ki; bizim gençlerimiz tribünlerde değil sahalarda olabilsinler. Sadece bizim sahalarımızda değil, uluslararası sahalarda da olabilsinler” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ta bulanacak, iki tarafın da haklarını koruyacak meşru zeminde bir çözümün, bu sorunların da kalıcı anlamda çözümü olacağını dile getiren Akıncı, şöyle devam etti:

“Ona giden süreçte atılabilecek adımları da esirgememek lazım. Umarım Türkiye Futbol Federasyonu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan bu sorunları ciddiye alır ve sadece FIFA’yı işaret etmekle yetinmez çünkü FIFA, UEFA konularını buranın spor camiası da bilmektedir. Bunları bugün bir kez daha seslendirmeyi gerekli gördüm çünkü söz konusu olan, bizim gençlerimizin geleceğidir. Kimse bunu başka, yanlış anlamlara çekmesin. Amacımız sadece Kıbrıs Türk gençliğinin spor alanında bir geleceklerinin olmasıdır”

“AYDIN KALFAOĞLU’NA SAYGI”

Görüşmenin sonunda Akıncı geçen gün yaşamını yitiren tanınmış avukatlardan ve müzisyen dostu Aydın Kalfaoğlu’nu da andı.

(tak)

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur