1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: Kaplı Maraş artık insanların olsun
Akıncı: Kaplı Maraş artık insanların olsun

Akıncı: Kaplı Maraş artık insanların olsun

Mağusa halkının kapalı Maraş’ı bir ‘ceset’ olarak tanımladıklarına işaret eden Akıncı, “Bir cesetle yan yana yaşamak yerine kapalı Maraş, capcanlı, insanların yaşadığı, gelir elde ettikleri, iki tarafın müteahhitlerinin iş yaptığı, gençlerinin iş bulduğu

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk toplumu adına seslendirmekte olduğu ilkelerinin tüm bölgelerde güçlü destek bulduğunu kaydederek, “Bu seçimi halk kazanıyor. Halk adına seslendirdiğim bu ilkeler, sadece Lefkoşa’da, Girne, Güzelyurt’ta Lefke’de değil, Mağusa’da Karpaz’da da güçlü destek buluyor ve bu güçlü destekle biz bu seçimleri kazanacağız” diye konuştu.

Akıncı Cumartesi akşamı Mağusa’da Salamis Bay Otel’de gerçekleşen dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmada, halktan aldığı mesajla çıktığı yolun sonunda başarı olduğunu vurguladı ve “Karşılaştığım herkes bana bu seçimi kazanacağımızı söylüyor. Elbette bu yolun sonunda başarı olacağına inanıyor güveniyorum, çünkü size, halkımıza inanıyor ve güveniyorum, bu yolun sonunda elbette başarı vardır. Ancak kazanan Akıncı değil, halk olacaktır” diye konuştu.

Mağusa çarşısını ziyaretinde esnafın Derinya kapısının açılması konusundaki taleplerini dile getirdiklerine işaret eden Akıncı, “Mağusa’nın özellikle Surlariçi’ndeki esnafın benden talebi bu. Lefke’ye gidiyorum, Aplıç kapısından söz ediliyor. Neden bunlar yapılmasın, neden değerlendirilmesin? Bunlar değerlendirilebilir ve bu konuda adımlar atılabilir” dedi.

Akıncı, “Kapalı Maraş, Mağusalıların deyimiyle, Mağusalıların bir cesetle yan yana yaşamasıdır. Bir cesetle yan yana yaşamak yerine canlı, capcanlı insanların yaşadığı, gelir elde ettikleri, iki tarafın müteahhitlerinin iş yaptığı, gençlerinin iş bulduğu bir alan haline gelsin. Bundan daha güzel ne olabilir? Bu alanda Mağusa’nın, Karpaz’ın gençleri iş bulsunlar. Burayı ülkenin yararına hizmete sokmak akıl işidir. Bunu yaparken Surlariçi Mağusa, Salamis bölgesini planlamak ve burayı geleceğe hazırlamak akıl işi çağdaşlık işidir. İşte biz bu çağdaş politikalar için yola çıktık” diye konuştu.

Bu haber toplam 1404 defa okunmuştur