1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “Halk sorularına cevabını buldu”
Akıncı: “Halk sorularına cevabını buldu”

Akıncı: “Halk sorularına cevabını buldu”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, halkın; kim olduğunu, düşüncelerini bildiği için aday olması yönünde kendisini teşvik ettiğini kaydederek, “Halkımız, adaylığımla sorularının cevabını buldu” dedi.

A+A-

Mustafa Akıncı dün katıldığı bir tv programında yaptığı konuşmada, aktif siyasetten beş yıl ayrı kaldıktan sonra toplumun her kesiminden, farklı partilere mensup insanlardan aldığı teşvik üzerine, Cumhurbaşkanlığı adaylığı kararını verdiğini kaydetti.

Akıncı, “Halkımız yeni bir arayış içerisindeydi. Benim kim olduğum, düşüncelerim, fikirlerim biliniyor. Gelinen süreçte fikir, düşünce, vizyon ve duruşumun halkımız tarafından aranır olduğunu görüyorum. Zaman içerisinde elbette insanlar değişir, ben de daha olgunlaştım, daha fazla deneyim kazandım; ancak ana doğrultumu değiştirmedim” şeklinde konuştu.

Mustafa Akıncı, programın hemen ardından Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Üyelerle sohbet ederek sorularını yanıtlayan ve “Dört Boyutlu Siyaseti”ni özetleyen Akıncı, “Yaşadığımız topraklarda dini, dili, ırkı, rengi, kökeni ne olursa olsun, hepimiz yarınlarımızı birlikte şekillendireceğiz. Bu toprakları vatan bilen, alın teri döken herkes bizim kardeşimizdir” dedi.

Bu haber toplam 1391 defa okunmuştur