1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “Halk değişim istiyor”
Akıncı: “Halk değişim istiyor”

Akıncı: “Halk değişim istiyor”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, halkın değişim istediğini ve bunun ihtiyaçtan kaynaklandığını kaydetti.

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, değişimin salt cinsiyet ve yaş kategorileri üzerinden açıklanacak bir kavram olmadığını, fikirsel içerikli bir kavram olduğunu belirtti.

Bürosundan yapılan açıklamaya göre Mustafa Akıncı dün katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akıncı, rakip adayların sataşmalarını cevaplamak yerine kendi program ve düşüncelerini “dört boyutlu siyasetini” anlatmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Yalan üzerinden bazı bazı söylemler geliştirilmeye çalışıldığını kaydeden Akıncı, “Ben bunun yerine adayların en yakın zamanda bir araya gelerek fikirlerini kamuoyu önünde tartışmalarını ve onları aktarmalarını arzu ederim. Bu olmayacak ve uzaktan birbirine sataşarak bir seçim dönemi yaşanacaksa yazıktır; topluma ve toplumun karar verme sürecine haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Halkın karalama kampanyalarını 19 Nisan’da sandıkta onaylamayacağını ifade eden Akıncı, kendini vizyonunu, kendi fikirlerini, toplumun geleceği için ne düşündüğünü, Kıbrıs sorunundaki bakış açısını, iç konularla ilgili düşüncelerini, nasıl bir cumhurbaşkanı profili çizeceğini anlatmayı bırakıp öteki adayları karalamaya dönük yaklaşımlarda bulunacak adayların puan kazanamayacağını dile getirdi.

“KÖTÜ YÖNETİM KADERİMİZ DEĞİL”

Yapılan bir araştırmanın Kuzey Kıbrıs’ın Avrupa’nın en mutsuz üç ülkesinden biri olduğunu ortaya çıkardığının altını çizen Akıncı, halkta da bu mutsuzluğu gözlemlediğini kaydederek, “Buna kimsenin hakkı yok. Kötü yönetim kaderimiz değildir” diye konuştu.

Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunn güven duyacağı bir liderini işbaşına getirmeye, bu doğrultuda, 19 Nisan seçiminde değişimi başlatmaya kararlı olduğunu belirtti.

Akıncı, Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda rehber, öncü, değişimin motoru olması, ancak her şeyden önce bunlara inanması gerektiğini ifade etti.

Doğal gaz konusunda yaşanan gerginliklere değinen Akıncı, bu konuların denizlerde sürtüşerek değil, masada çözülebileceğini vurguladı.

Kıbrıs Rum tarafının da Kıbrıslı Türk muhataplarıyla bu konuyu federal çözümün bir parçası olarak görmesi gerektiğinin altını çizen Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ortada doğal zenginlik var. Bu zenginliğin her iki topluma yeteceğini, her iki toplumun yararlanabileceğini, bunun bir araç olabileceğini, hatta ileride çözüme finansman kaynağı da olabileceğini düşünerek pozitif bir bakış açısıyla, geleceği inşa eden iki toplum anlayışıyla hareket etmek lazım. Ortada bir zenginlik varsa, bundan tüm tarafların yararlanabileceği ortak bir payda üretebilelim.”

Öte yandan cumhurbaşkanı adayı Akıncı Umut Derneği’ni ziyaret etti.

Akıncı, Umut Derneği Başkanı Özlem Dinçoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve derneğe çalışmalarında başarı diledi.

(tak)

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur