1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı, görevden alma için gerekçe istedi
Akıncı, görevden alma için gerekçe istedi

Akıncı, görevden alma için gerekçe istedi

Cumhurbaşkanı, Başbakan’dan Atalay’ın Görevden Alınmasıyla İlgili Önerinin Bilgi ve Belgelerle Gerekçeli Hale Getirilmesini İstedi

A+A-

Cumhurbaşkanı, Başbakan’dan Atalay’ın Görevden Alınmasıyla İlgili Önerinin Bilgi ve Belgelerle Gerekçeli Hale Getirilmesini İstedi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, devletin herhangi bir kurumunda görev yapan herkesin, görevinin gerektirdiği yasal ve ahlaki yükümlüklere uygun hareket etmesinin şart olduğunu, buna aykırı durumlarda, görevden alma yetkisine sahip makamların bilgiye ve belgeye dayalı olarak derhal gereğini yapması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e bu çerçevede gönderdiği yazıda iki hususa dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Akıncı, Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay’ın görevden alınmasına ilişkin önerinin bilgi ve belgelerle gerekçeli hale getirilmesi ve yerine kimin önerildiğinin belirtilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Özgürgün’e gönderdiği yazıda, devletin sorumluluk sahibi iki makamı olarak,  bu tür kurumların yönetimine ilişkin bir karar verirken güçlü dayanaklara sahip olunması gerektiğine olan inancını dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“Devletin herhangi bir kurumunda görev yapan herkes, görevinin gerektirdiği yasal ve ahlaki yükümlüklere uygun hareket etmelidir. Fakat buna aykırı durumlarda, görevden alma yetkisine sahip makamlar bilgiye ve belgeye dayalı olarak derhal gereğini yapmalıdır. Bu çerçevede, Din İşleri Dairesi Başkanı’nın görevden alınması önerinizi sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmek ve bu önerinize ilişkin en iyi kararı verebilmek için, önerinizi gerekçeli hale getirmenizin daha doğru olacağını değerlendiriyorum.”

26 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığındaki haftalık olağan görüşmede, Başbakan Özgürgün’ün, Atalay hakkında çeşitli iddialar olduğunu, bu konuda kendisinin bir tasarrufu olmamakla beraber konuyu Cumhurbaşkanının bilgisine getirmek istediğini söylediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, söz konusu görüşmede, bu kişi hakkında inandırıcı, belgeye dayalı iddialar varsa hemen gereğini yapmalarının şart olduğunu fakat konunun ayak kaydırma oyunlarının bir parçası olarak gündeme getirilmesi halinde buna prim vermemek gerektiğini söylediğini anımsattı. Yazısında, söz konusu tarihte, gereğini yapmak üzere Başbakan Özgürgün’den bilgi ve belge istediğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, bugüne kadar, söz konusu şahsa ilişkin herhangi bir bilgi ya da belgenin tarafına ulaştırılmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı, Atalay’ın görevden alınması halinde yerine kimin önerileceği hakkında da Başbakan’dan bilgi talep etti.

 

 

 

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur