1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı Emekliler Derneği’ni ziyaret etti
Akıncı Emekliler Derneği’ni ziyaret etti

Akıncı Emekliler Derneği’ni ziyaret etti

“İki tarafın da meşru haklarını dikkate alarak ve toplumumuzu tehlikeye atmayacak anlaşmayı istemek akıl işidir”

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, sendika, dernek, birlik, meslek odalarından oluşan sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyaretler çerçevesinde dün Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’ni ziyaret etti.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Dernek Başkanı Mustafa Tolga ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kabul edilen Akıncı, tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle paylaştığı temel ilkelerini içeren 4 maddeyle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu, konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Siyasette yaşanan erozyonun, en önemli sıkıntılardan biri olduğuna işaret eden Akıncı, “Ne yazık ki çoğunlukla yazılan, vaat edilenlerin tam tersi yapılıyor. Bunu yaşayanlardan biri de sizsiniz. Sendikalar da aynı şekilde şikâyetçi. Bu nedenle ne yazık ki vatandaşların siyasetçi ve siyaset kurumuna güvenleri kalmadı. Bu durumu düzeltmek gerekir. Ben kendi açımdan görevde olduğum dönemlerde kamu kaynaklarını hiç bir zaman partizanca kullanmadım ve halkımız da bunu biliyor. Bunları da değerlendirerek halk kararını verecek” diye konuştu.

Halkın nasıl bir barış istediği konusundaki soruyu yanıtlayan Akıncı, halkın Kıbrıs sorununda gelişme olacağına dair umutlarının azalmakla birlikte, çözüm istencinin devam ettiğini kaydetti.

“İki tarafın da meşru haklarını dikkate alarak ve toplumumuzu tehlikeye atmayacak anlaşmayı istemek akıl işidir” şeklinde konuşan Akıncı, Rum tarafının tek yanlı AB üyesi olmasında Kıbrıs Türk tarafının zamanında izlediği yanlış siyasetlerin, dolaylı da olsa destek sağladığını ileri sürece. Akıncı, “Yanlışlar tekrarlanırsa, denizlerimizdeki zenginlikten de yoksun kalabiliriz” dedi.

Kıbrıs’ta varılacak bir çözüm için önce iki liderin anlaşması, daha sonra toplumların bu anlaşmayı onaylaması gerektiğini de ifade eden Mustafa Akıncı, “Uzlaşma yapılırken dikkatli olmak gerekli. İnsanların mağduriyetinin en asgari düzeyde olması sağlanmalı” şeklinde konuştu.

(tak)

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur