1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı, “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” anlattı
Akıncı, “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” anlattı

Akıncı, “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” anlattı

Akıncı Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nı ziyaret etti

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nı ziyaret ederek Sendika Başkanı Nihat Şencan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Bağımsız aday Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, her meslek dalından dernek, birlik, oda ve sendikaları ziyaret ettiğini, sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini ifade eden Akıncı, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın insan yaşamıyla ilgili bir meslek kolunun örgütlü olduğu sendika olmasından ötürü ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Akıncı, sağlık alanında ciddi sorunlar bulunduğunu, başta Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi olmak üzere sağlık kuruluşlarındaki ciddi eksiklikler ve olumsuzluklar yanında sağlık personelinin de yaşadıkları sıkıntılarını bildiğini kaydetti.

Akıncı, “Hastanelerimizin, devlete, topluma yakışır şekilde, iç donanımı ve insan kaynakları yanında, çevresiyle, bahçesiyle, otoparkıyla çok daha iyi olmasını arzuluyoruz” dedi.

Sağlık personelinin durumunun da çok önemli olduğunun altını çizen Akıncı, personelin şifa dağıtabilmeleri için koşularının iyi olması gerektiğini vurguladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin ilk MRI cihazının, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanlığı görevini sürdürürken, “Beklenmedik Giderler Kalemi”nden artırdığı parayla alındığını anımsatan Akıncı, “zaman zaman bunu hatırlatıyorum, çünkü güzel örneklere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Görüşmesinde sendika yetkililerine “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” de özetleyen Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanının toplumsal konulara duyarlı olması ve sağlık, çevre, trafik gibi konularda rehberlik ederek öncülü yapması gerektiğini vurguladı.

Akıncı, halkın kedisini Cumhurbaşkanlığı görevine getirmesi durumunda, sağlıktaki tüm paydaşlarla bir araya gelerek, uzmanların da hazırlayacağı raporlar ışığında çözüm önerileri üreteceklerini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur