1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı: “Crans - Montana iki yıllık yoğun müzakerenin son aşamasıdır”
Akıncı: “Crans - Montana iki yıllık yoğun müzakerenin son aşamasıdır”

Akıncı: “Crans - Montana iki yıllık yoğun müzakerenin son aşamasıdır”

Akıncı, kendisi ve müzakere heyetinin, her zaman olduğu gibi her iki toplumun eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde yaşayacakları iki kesimli federal bir çözüme ulaşmak kararlılığı içinde bu konferansa katılacağını söyledi.

A+A-


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 28 Haziran’da Crans Montana’da başlayacak Kıbrıs konferansı için “Bu konferans 2 yıllık çabamızın sonucunda ya çözüm için gerekli kararlılık ve iradenin karşılıklı olarak gösterilip sonuca varılacağı, ya da bu yapılmadığı takdirde başarısızlıkla sonuçlanacak bir konferans olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisi ve müzakere heyetinin, her zaman olduğu gibi her iki toplumun eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde yaşayacakları iki kesimli federal bir çözüme ulaşmak kararlılığı içinde bu konferansa katılacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ramazan Bayramı nedeniyle televizyon kanalları aracılığıyla halka bayram mesajı verdi.
Kıbrıs Türk halkının yakın geçmişin zor günlerinde dayanışmanın en iyi örneklerini sergilediğini belirterek, “Kendimize inanmaktan hiç vazgeçmeyelim. Her koşulda başarabileceğimiz çok şey vardır” dedi.
Halkın Ramazan Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, yurttaşların güveni ile seçildiği Cumhurbaşkanlığı görevinde Crans Montana’nın iki yıllık yoğun bir müzakere sürecinin geldiği son aşama olduğunu belirtti.

“Gelecek nesiller düşünülmeli”

Geçmiş tecrübeleri nedeniyle, topluma gereksiz ve zeminsiz umutlar vermek yerine, ihtiyatlı olmayı tercih ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Karamsar olmak gerekmez, ama Rum tarafında maalesef erken başlamış bir seçim atmosferinin hüküm sürdüğünü de görmezden gelemeyiz” dedi.
Garantör ülkelerin de dahil olacağı 5’li toplantılarda, sorunun güvenlik ve garanti boyutunu, ikili toplantılarda da tüm diğer konuları New York mutabakatı çerçevesinde paralel olarak sonuç odaklı müzakere etmeye hazır olacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, “Temennimiz, Rum tarafının iç politik kaygılarla bu mutabakatın dışına çıkmaya yönelik söylem ve davranışlardan vazgeçmesidir. Gelecek seçimler yerine Kıbrıs’ın her iki toplumunun gelecek nesilleri düşünüldüğü takdirde, o zaman çözüme daha yakın olabiliriz. Temennim bu anlayışın hakim olmasıdır” dedi.

 

Bu haber toplam 2007 defa okunmuştur