1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı bugün mazbatasını alıyor
Akıncı bugün mazbatasını alıyor

Akıncı bugün mazbatasını alıyor

Akıncı’ya mazbatası bugün saat 17:00'de veriliyor.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı’ya mazbatası bugün saat 17:00'de  veriliyor.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ant içme töreni için 30 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da toplanacak.

KKTC’de dün yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde yüzde 60.5 oy oranıyla seçilen Mustafa Akıncı, ant içmesinin ardından saat 17.30’da Cumhurbaşkanlığı’nda yer alacak devir teslim töreninin ardından resmen göreve başlayacak.

Meclis’teki ant içme törenine, aralarında Türkiye’den siyasilerin de bulunduğu kişilere davetler yapılıyor.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, törene Türkiye hükümetini temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ANDI

KKTC Anayasası’nın 100. maddesi uyarınca, yeni Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis’te şu andı okuyacak:

“Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ile özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

(tak)

Bu haber toplam 1605 defa okunmuştur