1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı bölge toplantısını Değirmenlik'te sürdürdü
Akıncı bölge toplantısını Değirmenlikte sürdürdü

Akıncı bölge toplantısını Değirmenlik'te sürdürdü

Akıncı, konuşmasında belediye başkanlığı dönemindeki hizmetlerinden örnekler verdi

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, dün akşam Değirmenlik’te yaptığı bölge toplantısında son zamanlarda şahsına yönelik artan itibarsızlaştırma ve çamur atmaya yönelik çabalar olduğunu söyleyerek bunları “gözle görünür hale gelen başarı karşısındaki umutsuz çırpınışlar” olarak tanımladı.

Mustafa Akıncı’nın Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre “Halkın giderek büyüyen desteği ilgi ve sevgisi karşısında sorumluluğum da aynı oranda artıyor” diyen Akıncı,  şöyle konuştu:

“Bu yolda başarıya halkımız ile birlikte ulaşacağız. Bu artık gözle görülür, elle tutulur hale geldi, bunun önüne geçmek mümkün değil. Bu nedenle bazı diğer adayların çevreleri bu başarıyı engellemek için çaba sarf ediyorlar, çirkin şeyler bir kez daha toplumumuzun gözleri önünde yapılıyor.

Ancak bunu kendi adaylarının niteliklerini öne çıkararak yapmak yerine bize yönelik iftira ve çamur atarak yol almaya çalışıyorlar. Bizim en büyük güvencemiz kırk yıllık hizmetimiz ve her zaman kayıtsız şartsız halkımızdan yana olmamızdır; yaptıklarımız, verdiğimiz sözlerin arkasında durmamız ve hizmetteki geçmişimizdir. Son zamanlarda ortaya çıkıp birileri ‘bu adam bir şey yapmadı’ dediğinde herkes güler.”

“HALK HALA HİZMETLERİMİZİN YARARINI GÖRÜYOR”

Akıncı, belediye başkanlığı dönemindeki hizmetlerinden örnekler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiç bir şey yapmadı diyenlere, 1980 yılı Türkiye’deki 12 Eylül darbesinden sonra oluşan askeri rejiminin yansımalarının Kıbrıs’a yansımaların sürdüğü bir ortamda, sokağa atılan tiyatro sanatçılarına, ilerici devrimci insanlarına biz sahip çıktık ve ilerici bir Belediye Tiyatrosu’nun temellerini attık.

Hiç bir şey yapmadı dediğiniz adam, bu insanlarla ilerici bir tiyatroyu kurarak başkente kazandırdı. Kansere yol açan fırınlar yerine, endirekt ısıtmalı modern fırınlarda sağlıklı ekmek üretilmesini sağladı, başkentte kentsel ulaşım sistemini kurdu, iki toplumlu projelere imza koydu, risk almasını bildi. Bazıları sol gevezelik yaparken, iş yaptı. Halk hala yaptığımız hizmetlerin yararını görüyor.

Bu ülkede emeğin, alın terinin değerini verdiğimizi bilen on binlerce insanımız bu mücadelede. Birilerinin çıkıp ‘Hiç bir şey yapmadı’ dediği bu adam sendikalarla işbirliği içinde Belça'yı yarattı. ‘Bizler, ikinci hatta üçüncü sınıfız’ diyen belediye emekçilerinin alın terinin karşılığını öyle bir noktaya getirdi ki belediye hizmetine girmek aranan bir iş haline geldi.

Bir konu önlenemez noktaya geldiğinde sağdan da ‘güya’ soldan da saldırılar başladı. ‘Güya’ diyorum, çünkü solculuk bu değil. Solculuk, hizmet etmek, emeğe üretime değer vermek, iş üretmek toplumu bir noktadan alıp daha ileri bir noktaya götürmektir. Kendilerinden başka herkesi küçümseyen yaklaşımlarla kendilerinin en doğruyu bildiği vehmine kapılıp kendi dışındakileri karalayarak aslında mevcut yapının sürmesine hizmet etmektedirler.  Bu nasıl bir solculuk anlayışıdır?”

Yıllar içerisinde zaman zaman saldırılara uğradığını ve sessizliğini hep koruduğunu ifade eden Akıncı, “Bu kin, bu nefret yüreğe yüktür. Bu tür davranışlar ülkeye yarar getirmez. Toplumsal bir değer üretmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Biz programımızla yolumuza devam ediyoruz. Bu yolculuğun sonunda başarı var” dedi.

“ADAYLARA AÇIK ÇAĞRI: HEPİMİZ BİR ARAYA GELELİM, HERKES FİKRİNİ AÇIKLASIN”

Konuşmasında tüm adaylara da çağrı yapan Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, şunları söyledi:

“Seçime artık yakın bir zamandayız, tüm adayların ortak bir platformda TV’de canlı yayında buluşmasını halkımız istiyor, o nedenle herkesin görüşlerini ortaya koyacağı bir programda buluşmanın hem yararı var, hem de zamanı gelmişti. Son zamanlarda güncel olan konularda, örneğin TFF’nin FIFA’ya yazdığı yazı hakkında adaylar ne düşünüyor. 6 Nisan’da Navtex sona eriyor, bu konudaki fikirleri ne? Bağımsız tarafsız cumhurbaşkanı ne demektir? Bu ve benzeri konuları kamuoyunun önünde ve objektif bir platformda bunları tartışalım. Kimsenin halkın muhakeme etme hakkını gasp etmeye hakkı yoktur.”

TAŞERONLAR BİRLİĞİ’NDE KAYIT DIŞI İŞ GÜCÜ KONUŞULDU

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı dün sabah da Taşeronlar Birliği’nde Birlik Başkanı Osman Amca ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi, ardından sırasıyla Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sedat Semavi Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Akıncı Taşeronlar Birliği’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı’ndaki uzmanlardan birinin inşaat alanından anlayan biri olması halinde sektörle ilgili tüm meslek gruplarına giderek gerek sektörün, gerekse ülkenin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışılık başta olmak üzere diğer sorunlarıyla da ilgili rapor hazırlayabileceğini, Cumhurbaşkanı’nın da bu rapor ışığında hükümeti toplantıya çağırarak öneriler yapabileceğini söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur