1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı başvurusunu yaptı
Akıncı başvurusunu yaptı

Akıncı başvurusunu yaptı

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adaylık başvurusunu yaptı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için  resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Akıncı başvurusuyla ilgili belgeleri saat 09.00’da YSK Genel Sekreteri Neşe Başkan’a verdi. Akıncı, YSK’dan çıkışta basına yaptığı açıklamada, Nisan 2015’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde bugün yeni bir dönüm noktası daha geçirdiklerini söyledi. Akıncı, “Geriye 37-38 günlük bir süre kaldı” dedi. Halkla uzunca süreden beri iç içe olduğunu ve halkla konuştuğunu kaydeden Akıncı, sorulan soruları yanıtlayıp, projelerini anlattıklarını ve vizyonunu paylaştığını belirtti.

Akıncı, “Yeni bir beyaz sayfa açılması için ne düşündüğümüzü ve bunları nasıl gerçekleştireceğimizi anlatıyoruz. Artık iş resmiyete döndü. Bugün resmen bu yeni beyaz sayfanın açılmasına giden süreçte adayız. Artık bugün adaylık kesinleşti” dedi.
Mustafa Akıncı, halkın mesajı ve istekliliğiyle, halktan gelen sese kulak vererek bu yolculuğa çıktığına vurgu yaparak,  yine halkın kararıyla “beyaz sayfayı” açacağına inanıp güvendiğini belirtti ve bu özgüven içinde bu başvuruyu gerçekleştirdiğini söyledi.

“GERÇEK ANLAMDA BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANLIĞI DÖNEMİ”

Mustafa Akıncı, şöyle devam etti:
“Ülkemizde çözüm odaklı bir siyaset, Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı, kişilikli, yeni bir ilişkinin başlayacağı yeni bir dönem gerçekleşecek ülkemizde. Gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanlığı dönemi başlayacak. Partilerin değil, toplumun içiyle ilgilenen bir cumhurbaşkanlığı dönemi başlayacak.

Partilerde kim parti başkanı olacak, kim lider seçilecek o parti kurultay delegelerinin işidir. Cumhurbaşkanının işi değil. Ancak toplumun sağlığı, eğitimi, çiftçinin-hayvancının dertleri, çevre sorunları, genç sorunları, gençlerin uluslararası arenada spor yapabilmelerinin önünün açılması, cumhurbaşkanını ilgilendiren konulardır. Kültür Sanat konuları cumhurbaşkanını ilgilendirmesi gereken konulardır. Bu vizyonla yola çıktık. Hayırlı uğurlu olsun. Toplumumuzun desteğine güveniyorum. Bu destekle başaracağımıza yürekten inanıyorum.”

(TAK)

Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur