1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı - Arınç Ortak Basın Toplantısı
Akıncı - Arınç Ortak Basın Toplantısı

Akıncı - Arınç Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı basın toplantısında, hükümetle sıkı ilişki içinde çalışacağını ifade etti.

A+A-

Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ortak basın açıklaması yaptı.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı basın toplantısında, hükümetle sıkı ilişki içinde çalışacağını ifade etti.

Arınç’ı böyle önemli bir günde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Akıncı, “Seçim sonrası halkımızın verdiği bu görevi bugün devraldım” dedi.

KKTC’nin parlamenter sistemle yönetildiğini dile getiren Akıncı, “Halka hep bir vaadim oldu… Toplumsal konulara da duyarlı olacağımı söyledim. Dolayısıyla hükümetle yakın ilişki içinde çalışacağım” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç ile hem baş başa hem de heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdiklerini, iki ülke arasındaki ilişkilerin konuşulduğunu kaydeden Akıncı, “Güzel ve yararlı bir temas oldu kanaatindeyim” dedi.

Türkiye ile ilişkiler konusunda yapabileceklerini yapma sorumluluğu olduğunu dile getiren Akıncı, bu çerçevede Arınç’la baş başa bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

Görüşmede iki ülke arasındaki mevcut protokollerin ve bu protokoller kapsamında yapılanların masaya geldiğini belirten Akıncı, “Güzel bir temas oldu” diye konuştu.

Türkiye’deki seçimlerden sonra Arınç’ın görevinin biteceğine işaret eden Akıncı, “Bundan sonraki aşamalarda da kendilerine sağlık ve esenlik dileklerini iletmek istiyorum” diye konuştu.

Akıncı Arınç’a Kıbrıs Türk toplumuna verdiği hizmetler için de teşekkürler etti.

ARINÇ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, ant içme ve devir teslim törenine TC hükümetini ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katıldığını ifade ederek, Akıncı’nın büyük bir başarıyla cumhurbaşkanlığına seçildiğini söyledi.

Seçimin kavgasız, gürültüsüz, eşit ve adaletli şekilde gerçekleştiğine işaret eden Arınç, “Katılım biraz düşük de olsa vatandaş oyunu rahatlıkla kullandı” diye konuştu.

Arınç, seçimden çıkan sonuca saygı duyulması gerektiğini de kaydetti.

Türkiye’nin Kıbrıs’la olan ilişkilerinin geçmişe dayandığına işaret eden Arınç, “Bizim aramızdaki ilişkiler başka bir ülke ile olan ilişkiler gibi değildir. Her konuda birbirimize destek olmuş, var olma mücadelesini birlikte vermiş insanlarız” diye konuştu.

Akıncı’nın siyasette belirli bir çizgiyi takip ettiğine işaret eden Arınç, “Biraz önce yaptığı konuşmaları takdirle izledik” dedi.

Akıncı’nın göreve başlamasıyla çözüm konusunda daha ümitli hale geldiklerini dile getiren Arınç, müzakere sürecinde Türkiye olarak kendilerine düşecek görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Arınç şöyle devam etti:

“Türkiye ekmeğini bile Kıbrıslı Türklerle paylaşmak isteyen bir kardeştir. Abilik kardeşlik ilişkisi her zaman bizim kültürümüzde vardır. Bu, sevgiyi, samimiyeti ifade eder.”

Kıbrıs’ta yeni bir dönem başladığını, siyaset konusunda olumlu gelişmelerin yaşanmasını beklediğini ifade eden Arınç , “Bizim tek isteğimiz kendi ayakları üzerinde durabilen, ekonomisi gelişmiş bir Kıbrıs’a ulaşabilmek” dedi.

Heyetler arası görüşmelerde hükümet olarak takip ettikleri konuları ilettiklerini sözlerine ekleyen Arınç, hazirandan sonra görevden ayrılsa da gönlünün her zaman Kıbrıs’ta olacağını kaydetti.

(tak) 

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur