1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı, AB Derneği’ni ziyaret etti
Akıncı, AB Derneği’ni ziyaret etti

Akıncı, AB Derneği’ni ziyaret etti

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, gerek Belediye Başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı görevleri sırasında bağımsız ve tarafsız davranabileceğini kanıtladığını söyledi

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, gerek Belediye Başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı görevleri sırasında bağımsız ve tarafsız davranabileceğini kanıtladığını söyledi.
Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Akıncı dün, AB Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Mustafa Damdelen ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

“Vizyonlarımızın ortak noktası var”
Yıllar önce Kıbrıs sorununun çözümü ve Avrupa Birliği hedefiyle ilgili görüşleri AB Derneği’yle birlikte seslendirdiklerini anımsatan Akıncı, “Vizyonlarımızın birçok ortak noktası olduğunu biliyorum” dedi.
Ziyarette dernek yetkililerine “Dört Boyutlu Siyasetin” temel ilkelerini özetleyen Akıncı, statükonun artık sürdürülemez olduğunu, çözüm odaklı siyaset hedefi çerçevesinde, BM parametrelerine uygun iki toplumlu ve iki bölgeli federatif bir çözümü öngördüğünü aktardı.
Cumhurbaşkanı’nın birincil görevinin Kıbrıs müzakereleri olduğunu kaydeden Akıncı, toplumsal sorunların da ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda 40 sözleşmeli kadrosu “lunduğuna dikkat çekerek, bu kadrolardaki uzman kişilerin çeşitli toplumsal sorunlar konusunda raporlarlar hazırlayabileceklerini; Cumhurbaşkanı’nın bu raporlar ışığında rehber ve yol gösterici görevini yerine getirebileceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı’nın bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini ifade ederek bunu vizyonunun önemli bir boyutu olarak ele aldığını da anımsatan Akıncı, böyle bir cumhurbaşkanı olabileceğini, gerek belediye başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı görevleri sırasında icraatlarıyla kanıtladığını söyledi.

“Halen bazı kurumlarımızda söz sahibi değiliz”
Akıncı, Güney Kıbrıs ile ve kendi toplumunda uzlaşma isteyen bir kişi olarak Türkiye ile de çatışma gibi bir niyeti olmadığını, karşılıklı saygıya dayalı kişilikli bir ilişkiyi öngördüğünü tekrarladı. “Halen bazı önemli kurumlarımızda söz sahibi değiliz” diyen Akıncı, bu kurumlarda söz sahibini Kıbrıs Türk toplumun olması gerektiğini ancak bu kurumların iyi idare edilmesinin zorunlu olduğunun da altını çizidi.
Akıncı daha sonra Dernek başkan ve üyelerinin sorularını yanıtladı. TAK

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur