1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “2. sınıf vatandaş olmak istemiyoruz”
Akıncı: “2. sınıf vatandaş olmak istemiyoruz”

Akıncı: “2. sınıf vatandaş olmak istemiyoruz”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ‘Bu memlekette hepimiz, yeni bembeyaz bir sayfa açacağız, buna ihtiyacımız var. Bu yeni sayfa içinde elbette Kıbrıs’ta çözümü ve barışı istiyoruz, uluslararası hukuk içerisinde yer almak istiyoruz. Bu ülkede ke

A+A-

Mustafa Akıncı, dün, önce Güzelyurt açık pazarını gezdi, ardından da Güzelyurt bölgesi muhtarlarıyla bir araya geldi. Akşam ise Yenierenköy’de düzenlenen toplantıda bölge halkıyla bir araya gelerek ‘Dört Boyutlu Siyaset’in ayrıntılarını açıkladı, yurttaşların sorularını yanıtladı.

Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı Yenierenköy’de yaptığı konuşmada, Karpaz-Yenierenköy bölgesine verdiği önemin altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Turizm Bakanlığı görevindeyken bölgeye yapılan hizmetleri anımsatan Akıncı, hükümetten ayrılmalarının ardından yapılan hizmetlerin devam etmediğini, hatta Kumyalı’daki Turizm okulu ile Çayırova’da kadınların el işlerinin değerlendirmeleri için restore edilerek tahsis edilen binanın da kapandığını vurguladı. Akıncı, Dipkarpaz’a gittiğinde bölge halkının kendisine, ‘senin bize yaptığın hizmetleri hatırlatmana gerek yok, biz bunları hatırlıyoruz ama senden sonra buralara devlet eli değmedi’ dediklerini ifade etti.

Akıncı, “On beş yıl önce devlet elini bizim değdirdiğimiz ve bizden sonra unutulan bu yöreye cumhurbaşkanı olarak seçildiğim günden sonra yine aynı duygular, aynı hizmet aşkıyla yaklaşacağız” diye konuştu.

“YALANA DOLANA SARILIYORLAR”

Akıncı konuşmasında son günlerde kendine yönelik gerçek dışı iddialara da değindiği konuşmasında, “40 yıldır Türkiye’den buraya yerleşen insanları gemilere koyup gönderecek’ diyorlar. Çok net söylüyorum ki; Buraları vatan belleyip alın teri döken insanlarımızla birlikte bu memleketin geleceğini şekillendireceğiz.

Telaştan sizleri benden nasıl koparabileceklerinin yolunu arıyorlar ama bulamıyorlar. Çünkü farkındadırlar ki kökenimiz ne olursa olsun, bir adayın etrafında buluşmaktayız ve o aday da Mustafa Akıncıdır” dedi.

Türkiye’den buraya yıllar önce gelip yerleşmiş, bu toprakları vatan bilmiş insanlara asla karşı olmadığının altını çizen Akıncı, “Bir noktaya da açıklık getirmek istiyorum. Bir günde 1516 kişi vatandaş ve seçmen yapılırsa ve bu insanlardan bir kısmının adresi diye şimdi Cumhurbaşkanı olan Sayın Eroğlu Başbakanken, Müsteşarının evini adres gösterirseniz, buna nasıl karşı çıkmam? Ben bunlara karşı çıktım, bugün yapılırsa yine karşı çıkarım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur