1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akim'den UBP hükümeti dönemine dair çarpıcı açıklamalar
Akimden UBP hükümeti dönemine dair çarpıcı açıklamalar

Akim'den UBP hükümeti dönemine dair çarpıcı açıklamalar

Akim: “Kıb-Tek’in ambarlarından 12 varil dolu trafo yağı çıktığına dair kayıt yok. Kuruma ait 28 araba ortada yok”

A+A-

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim'den UBP hükümeti dönemine dair çarpıcı açıklamalar:

'Kuruma ait 28 araç ortada yok'

 

YENİDÜZEN

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, UBP Hükümeti döneminden Kıb-Tek’in ambarlarından 12 varil dolu trafo yağı ve kuruma ait 28 arabanın kayıp olduğunu açıkladı. Kanal SİM’de Öğlen Postası programında konuşan Akim, kayıp olan 28 aracın hurdaya çıktıklarına dair bir bilginin de olmadığını vurgulayarak, sadece kurum adına bu araçların kayıtlı olduğunu belirtti.

İsmet Akim, ambarlardaki eksiklerde 2010 yılında 5 buçuk milyon, 2011 yılında 4 buçuk milyon, 2012 yılında 6 milyon 900 bin TL değerinde hesap verilmesi gereken bir durum olduğunu belirterek, dönemin Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un yargıya verilmesi gerektiğini söyledi.

“Atun ve Tatar yargıda hesap vermeli”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, 2008’de CTP iktidardan gittikten sonra kurumun 5 milyon TL borcu bulunduğunu ancak UBP Hükümeti döneminde bu borcun 176 milyon TL’ye çıktığını söyledi. Akim, göreve geldikten sonra dış murakıp getirerek 2010 yılı itibariyle kurumun raporlarında incelemeler hazırlattığını söyleyerek, raporlara göre dönemin Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Kıb-Tek’den sorumlu olan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun talimatıyla ambardan çıkan malzemelerin kaydının bildirilmediğinin tespit edildiğini vurguladı. Kıb-Tek’in ambarlarından 12 varil dolu trafo yağının ve kuruma ait 28 arabanın kayıp olduğunu dile getirdi. Akim, kayıp olan 28 aracın hurdaya çıktıklarına dair bir bilginin de olmadığını vurgulayarak, sadece kurum adına bu araçların kayıtlı olduğu belirtti. İsmet Akim, ambarlardaki eksiklerde 2010 yılında 5 buçuk milyon, 2011 yılında 4 buçuk milyon, 2012 yılında 6 milyon 900 bin TL değerinde hesap verilmesi gereken bir durum olduğunu belirterek, Tatar ve Atun’un yargıya verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur