1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AKILLI SAYAÇ DAVASI 21 TEMMUZ’a ertelendi
AKILLI SAYAÇ DAVASI 21 TEMMUZ’a ertelendi

AKILLI SAYAÇ DAVASI 21 TEMMUZ’a ertelendi

Yüksek Mahkeme, akıllı sayaç ihalesine katılan ve davacı konumundaki Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd’in yanı sıra ihale tekliflerini yerine getiren Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de davaya dahil olmasını ön gördü, duruşmayı 21 Temmuz’a

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun akıllı sayaç ihalesinde ‘idari şartnamedeki hususları yerine getirmedikleri’ gerekçesiyle elenen ancak farklı nedenlerle tekliflerin açılmadığını iddia ederek, mahkemeye başvuran üç firmanın ara emri tebligat duruşması 21 Temmuz  Pazartesi’ne ertelendi.
Yüksek Mahkeme, akıllı sayaç ihalesine katılan Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd’in yanı sıra ihale tekliflerini yerine getiren Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de, dava sürecine dahil olmasını ön gördü.
Yüksek Mahkeme, 21 Temmuz Pazartesi günkü duruşmada, ihale işlemlerinin karara bağlanması için alınan ara emrinin ‘yürürlükte kalmasına’ ya da ‘iptal’ edilmesine karar verecek.
Yüksek Mahkeme Yargıcı Hüseyin Besimoğlu’nun baktığı davada, davacı firmalar adına Avukat Serhan Çınar ve davalı taraf Kıb-Tek adına Avukat Fevzi Hansel hazır bulundu.

İki firma da davaya dahil
Dava süreciyle ilgili Avukat Fevzi Hansel, basına açıklama yaptı. Hansel, üç firmanın açmış olduğu geçici verilen ara emri başvurusunun görüşüldüğünü, ihaleye katılan Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de ara emri ile ilgili olarak davaya dahil edilmesi için daha önce müracaatta bulunduklarını aktardı. Fevzi Hansel, dünkü görüşmede sadece Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de davaya dahil edilmesinin görüşüldüğünü, davanın esasına girilmediğini ifade etti.
Fevzi Hansel, “21 Temmuz günü Mahkeme, ara emri müracaatını mı yoksa davanın esasını mı karara bağlayacağını, bizlerle birlikte değerlendirecek. Mümkün mertebede pratik ve hızlı çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Pazartesi günü karar verilecek
Avukat Hansel, ihale işlemlerinin karara bağlanmaması için verilmiş bir ara emri olduğunu, bu ara emrinin Pazartesi gününden sonraki süreçte ara emrinin ya yürürlükte kalmaya karar verileceğini ya da iptal edileceğini söyledi. Ara emrinin iptal edilmesiyle ihalenin devam edeceğini vurgulayan Hansel, yürürlükte kalması durumunda ihaleyle ilgili işlemlerin durmaya devam edeceğini dile getirdi.  

5 firmadan 2’si şartlara uymuştu
Bilindiği üzere Kıb-Tek toplam 140 bin 300 akıllı sayaç için çıktığı ihale 4 Temmuz’da sonuçlanmıştı.
Tekliflerin açılmasının ardından Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in teklifleri idari şartnamedeki şartları yerine getirdikleri için değerlendirmeye alınmıştı.
İhaleye teklif veren beş firmadan Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd. ‘ihale şartlarına’ uymadığı’ gerekçesiyle elenmişti.
Tekliflerinin açılmaması sebebi ile söz konusu 3 firma mahkemeye başvurmuş, ara emri alınmıştı.
Bu arada Kıb-Tek, Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd isimli 3 şirkete ‘kurumu zor durumda bıraktıkları’ ve ‘ihaleyi yöneten Satın Alma Komisyonu üyesi 10 kişiyi zan altında bıraktıkları’ gerekçesiyle dava açma kararı almıştı.

Bu haber toplam 2514 defa okunmuştur