1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Akıllarda soru işareti kalmamalı”
“Akıllarda soru işareti kalmamalı”

“Akıllarda soru işareti kalmamalı”

‘Hamileliği yasa dışı sonlandırma davası’ tamamlandı, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hem Ada Hospital hem de beraat eden 2’si doktor 1’i ameliyat hemşiresinin akıbeti hakında YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Kamuoyunun gündemini 1 yılı aşkın süredir meşgul eden ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasında Dr Verda Tunçbilek, Dr Mehmetali Tunçbilek ve Ameliyat Hemşiresi Taner Okburan’ın beraat etmesinin ardından gözler bundan sonraki sürece çevrildi.

Fehime ALASYA

Kamuoyunun gündemini 1 yılı aşkın süredir meşgul eden ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasında Dr Verda Tunçbilek, Dr Mehmetali Tunçbilek ve Ameliyat Hemşiresi Taner Okburan’ın beraat etmesinin ardından gözler bundan sonraki sürece çevrildi.

Olayın patlak vermesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından yargı süreci tamamlanana kadar faaliyetleri durdurulan Ada Hospital’in yeniden açılıp açılmayacağı, 2’si doktor 1 ameliyat hemşiresinin mesleklerini icra etmesi merak konusu oldu.

Dava sonrası YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, gerekli tüm incelemeleri yaptıktan sonra durumun netlik kazanacağına işaret etti, “Beraat ettiler fakat neticede sekiz ay hapis yattılar, akıllarda hiçbir soru işareti kalmamalı” dedi.

Öte yandan Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu ise kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığına değinerek,  olası bir istinaf durumunda da bu sürecin devam edeceğine dikkat çekti, ülkedeki en önemli sorunun denetim olduğuna, bu tarz olayların de denetim ile engelleneceğinin altını çizdi.

Merkezi Cezaevi’nde 1 yıl tutuklu kalmalarının ardından özgürlüğüne kavuşan Tunçbilek çiftinin ise çocuklarıyla hasret giderdikleri, önceliklerinin çocukları ve sağlıkları olduğu da öğrenildi.


Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu
“Beraat ettiler fakat neticede 8 ay hapis yattılar. Akıllarda hiçbir soru işareti kalmamalı”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yargı süreci 1 yıldır devam eden Girne’de hamileliği yasa dışı sonlandırma davasından beraat eden 2’si doktor 1 ameliyat hemşiresi ile ilgili durumun gerekli incelemeler yapıldıktan sonra netleşeceğini söyledi.

YENİDÜZEN’e değerlendirmede bulunan Sucuoğlu, “Beraat ettiler fakat neticede sekiz ay hapis yattılar, akıllarda hiçbir soru işareti kalmamalı. Gerekli tüm incelemeleri yapıp ona göre karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Beraatı araştırıp inceleyeceğiz. Mahkemeden gelecek karara göre, Tabipler Birliği ile görüşeceğiz” diye konuşan Sucuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Mahkeme kararı ve oradan gelecek olan rapor doğrultusunda önümüzü göreceğiz, oturup derinlemesine incelemeler yapıp, konuyu ilgili yerlerle mukayese edip, ona göre hem doktorlukları hem de hastaneyle ilgili karar verilecektir. Karar neticesinde özel hastaneler birliği ve Tabipler Birliği ile de toplanıp görüşeceğiz”


Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu
“Nihai karar alındıktan sonra oturup konuyu değerlendireceğiz”

Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu ise ‘hamileliği yasa dışı sonlandırma’ davasından beraat eden Dr Verda-Mehmetali Tunçbilek çifti ile Ameliyat Hemşiresi Taner Okburan’ın mesleklerine devam edip etmeyeceğinin ya da Ada Hospital’in açılıp açılmayacağıyla ilgili net bir şey söylemenin şu an erken olduğunu söyledi.

Arifoğlu, olası bir istinaf durumunda da bu sürecin devam edeceğine dikkat çekti, ülkedeki en önemli sorunun denetim olduğuna, bu tarz olayların de denetim ile engelleneceğinin altını çizdi.

“Tabipler Birliği bu kararın neticesinde oturup konuyu değerlendirir, ona göre herhangi bir problem varsa uyarı, kınama veya meslekten men cezası bile verilebilir” diyen Arifoğlu, “

“Serbest kaldıkları yönünde karar çıktı, mesleklerini yapmayacaklar yönünde değil…” dedi.

Arifoğlu, özetle şunları söyledi: “Mahkemeye göre beraat ettiler, istinafa da gidilebilir, yani süreç henüz tamamlanmadı, devam edebilir. Bu karar en nihai sonuç değil, o yüzden bu süreci bekleyip göreceğiz.  Günün sonunda mahkeme kararına da saygılı olmalıyız. Her şeyden önce ülkemizdeki en önemli sorun denetimdir. İlgili kurumlar yeterince denetlenmiyor ve bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Tabipler Birliği bu kararın neticesinde oturup konuyu değerlendirir, ona göre herhangi bir problem varsa uyarı, kınama veya meslekten men cezası bile verilebilir.  Serbest kaldıkları yönünde karar çıktı, mesleklerini yapmayacaklar yönünde değil... Bu insanlar şu anda suçlu bulunmadı, onlara nasıl ceza verebilirsiniz? Diyelim ki ceza verdiniz ve istinafa gittiler, istinafta da suçsuz bulunsalar, verilen ceza geri mi alınacak? İstinafı bekleyip, nihai karar alındıktan sonra oturup konuyu değerlendireceğiz.”

 

Bu haber toplam 4330 defa okunmuştur
İlgili Haberler