1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Akıl hastası olsaydı, burada tutulacaktı”
“Akıl hastası olsaydı,  burada tutulacaktı”

“Akıl hastası olsaydı, burada tutulacaktı”

Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün’den 7 yaşındaki oğlunu öldüren Bilge Lord’un ‘CEZAİ EHLİYETİ’ne ilişkin YENİDÜZEN’e açıklama

A+A-

 Bilge Lord Kunduracı’nın cezai ehliyeti bulunduğunu belirten Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün, psikiyatr raporu ile ilgili detayların polise verildiğini aktardı…

Raporun detaylarına ilişkin bilgi paylaşmaktan kaçınan Akbirgün, Bilge Lord Kunduracı’nın cezai ehliyeti bulunduğunu belirtti, “Zaten akıl hastası olsaydı burada tutulacaktı” şeklinde konuştu

Fehime ALASYA

Gönyeli’deki çocuk cinayetiyle ilgili tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen anne Bilge Lord Kunduracı’nın psikiyatr raporu açıklandı.

Lefkoşa Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Abidin Akbirgün, raporun bir hafta önce polise sunulduğunu YENİDÜZEN’e açıkladı.

Raporun detaylarına ilişkin bilgi paylaşmaktan kaçınan Akbirgün, verilen 'cezai ehliyet’ için gereken rutin süreçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilge Lord Kunduracı’nın cezai ehliyeti bulunduğunu belirten Akbirgün, “Zaten akıl hastası olsaydı burada tutulacaktı” dedi.

Verilen 'cezai ehliyet’ için gereken rutin süreçlerle de değinen Akbirgün, şunları kaydetti:

“Bu süreçte kişileri genelde iki ayrı doktor ikişer kez görüyor. Kişi, iki kez hastanemize getiriliyor, dört veya beş kez doktor kontrolünden geçiriliyor. Psikolog tarafından yaklaşık bir saatli bir teste tabi tutuluyor. Eğer tüm bunların neticesinde herhangi bir şüphe varsa üçüncü bir doktorun da kişiyi görmesi ve ileri bir tetkik için testlerin yapılması isteniyor. Muhtemelen Bilge Lord Kunduracı da bu işlemlerden geçmiştir. Fakat gereklilik üzerine onu üçüncü bir doktor gördü mü bilemiyorum. Raporun detaylarına ilişkin bir paylaşımda bulunamam, detaylar polise verilmiştir” dedi.       

“Taammüden adam öldürme” suçuyla yargılanabilir

Bilge Lord Kunduracı’nın, cezai ehliyetinin tam olduğunun belirlenmesiyle, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın en ağır suçu olan ve indirimleriyle 33 yıl 8 ay hapislik öngören “taammüden adam öldürme” suçuyla yargılanmasının da önü açılmış oldu.

Olay nasıl olmuştu?

Bilge Lord Kunduracı, 26 Mayıs Cumartesi günü akşam saatlerinde oğlu Ercan’ı Gönyeli’deki ikametgahında öldürmüştü.

Olay sonrası Bilge Lord Kunduracı, polis everdiği ifadede ayrılma aşamasında olduğu eşi Ercan Kunduracı’nın sosyal medya hesabındaki bir paylaşımına sinirlenerek kendisiyle yaşayan oğlu Ercan Kaya Kunduracı’yı öldürme kararı alıp bıçakladığını itiraf etmişti.

Hastaneye kaldırıldı

Öte yandan Bilge Lord Kunduracı zatürree teşhisiyle Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. YENİDÜZEN’e bilgi veren Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Bilge Lord Kunduracı’nın zatürre teşhisiyle hastaneye yatırıldığı doğruladı. Kunduracı’ya müdahale ettiklerini belirten Dizdarlı ciğerine tüp takıldığını söyledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-523.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 7359 defa okunmuştur
İlgili Haberler