1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AKEL kurultaya gidiyor
AKEL kurultaya gidiyor

AKEL kurultaya gidiyor

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AKEL 22’nci kurultayının “Güç Mücadelede, Ümit Solda” sloganıyla 4-7 Haziran’da gerçekleştirileceğini açıkladı

A+A-

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AKEL 22’nci kurultayının “Güç Mücadelede, Ümit Solda” sloganıyla 4-7 Haziran’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
Haravgi “AKEL Tezler Sunuyor ve Diyalog Umuyor” başlıklı haberinde Kiprianu’nun kurultayın, “Kıbrıs sorununun çözümsüz ve taksimin gözle görülür olduğu” çok zor şartlar altında gerçekleştirileceğine; düşük gelirlilerin, işsizlerin, göçmenlerin, v.b. ümidini kaybettiğine dikkat çektiğini yazdı.
Habere göre AKEL’in “taksim kabusuna, Troyka’nın Anastasiadis hükümetiyle birlikte dayattığı politikalara karşı çıkma sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini” söyleyen Kiprianu, AKEL’in gelecek 5 yılla ilgili faaliyetlerini belirleyecek olan belgesinin hazırlanarak, kurultayda ele alınacağını anlattı.
Kiprianu Kıbrıs sorunu, yeniden birleşme ve yeniden yakınlaşmanın canlandırılması konuları yanında enerji, ekonomi, uluslararasındaki ve Avrupa’daki gelişmelerin de masaya yatırılacağı kurultayda, AKEL’in diğer partilerle işbirliği konusunun da ele alınacağını söyledi. Kiprianu, AKEL’in diğer partiler ile ancak siyasi yakınlaşma sağlanması halinde, meclis çerçevesinde ve vatandaşların gündelik sorunlarının çözümü için işbirliği arayışında olacağını anlattı.
Simerini haberi “Görüş Birlikleri Temelinde İşbirliği” başlığıyla yansıttı ve AKEL kurultayında, partinin niteliğinin yeniden teyit edilmesi, ideolojik kimliğinin ve örgütlenmesin güçlendirilmesinin hedeflendiğini yazdı. TAK

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur