1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akdeniz'de Nükleere Karşı Ortak Mücadele
Akdenizde Nükleere Karşı Ortak Mücadele

Akdeniz'de Nükleere Karşı Ortak Mücadele

Nükleere Hayır Platformu, 9 Mayıs Cumartesi günü nükleer karşıtı örgütlerle birlikte ara bölgede bulunan Dayanışma Evi'nde panel düzenliyor.

A+A-

Nükleere Hayır Platformu, 9 Mayıs Cumartesi günü nükleer karşıtı örgütlerle birlikte ara bölgede bulunan Dayanışma Evi'nde panel düzenliyor.


Nükleere Hayır Platformu’nun konu ile ilgili basın açıklaması şöyle:
          
"Nükleere Hayır Platformu Kıbrıs Aralık 2014 den bu yana sürdürdüğü mücadelesine devam etmektedir. Bilindiği üzere Mersin Akkuyu da yapılmaya çalışılan nükleer tesis en çok Kıbrıs coğrafyasını etkileyecektir.

Nükleer enerji dünyada sorgulanan ve çoğu ülkenin terketmeyi düşündüğü bir enerji şeklidir. Nükleere Hayır Platformu Kıbrıs daha önce yaptığı panel ,imza kampanyası, yürüyüş ve konser etkinlikleri ile konuyu gündemde tutmaya çalışmaktadır.

Bugün özellikle Türkiye coğrafyasından ve Akdeniz bölgesi ülkelerden de karşıt sesler yükselmektedir.  Bu kapsamda Mersin Nükleere Hayır Platforumu’nun yaptığı mücadele övgüye değerdir. Yine Türkiye de ki pek çok nükleer karşıtı örgüt bu konuda çaba sarfetmektedir. İşte bu bağlamda 9 Mayıs 2015 tarihinde Lefkoşa da ara bölge de( Dayanışma Evinde-Home For Corporation)  nükleer karşıtı güçlerin organizasyonunda bir panel gerçekleşecektir. Panel Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebacca Harms’ın katılımı ve katkıları  ile yapılmaktadır. Yine Türkiye den, Kıbrıs’ın her iki toplumunun çevre duyarlılığına sahip platforum temsilcileride konuşmacı olarak katılacaktır.

Nükleer santrallere karşı mücadele tüm dünyada olduğu gibi bizim coğrafyamızda da onurlu bir şeklide verilmektedir ve verilmeye devam edilecektir.

Nükleere Hayır Platformu Kıbrıs

Program:

AKDENİZ'DE NÜKLEERE KARŞI ORTAK MÜCADELE
9 Mayıs 2015 Cumartesi
KIBRIS

AÇILIŞ KONUŞMALARI:

13:30-15:30 Birinci Oturum

Rebecca Harms, Avrupa Parlementosu Yeşiller Grubu Eş Başkanı
Akdeniz Nükleersiz Ağı Bildirgesi ve imzacıların konuşmaları /

16:00-18:00- İkinci Oturum

AKKUYU GERÇEKLERİ VE KIBRIS

Dr. Ümit şahin /yeşil düşünce derneği-nükleersizorg

Dr. Ful Uğurhan,/ Mersin Nükleer Karşıtı platforum

Doğan Sahir, / Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu

Dr. Stamatina Passalari, / Kıbrıs Nükleere Hayır Platformu

Dr. Theodoros Christoudias,  / Kıbrıs Araştırma Enstütüsü"

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur