1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akdağ: Elektriği 20-25'lere çekeceğiz
Akdağ: Elektriği 20-25'lere çekeceğiz

Akdağ: Elektriği 20-25'lere çekeceğiz

akdağ: Bir hastane yapacağız. Allah’ın izniyle öyle bir hastane inşa edeceğiz ki bunu da kamu-özel ortaklığıyla inşa etmeyi düşünüyoruz

A+A-

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC’nin Türkiye için stratejik bir alan olduğunu vurguladı.
Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, İhracat Haftası 2017, etkinlikleri kapsamında üniversiteler arası düzenlenen proje yarışması ödül töreninde konuştu.
Akdağ, törende Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’den KKTC ve Türkiye arasındaki alışveriş noktasında neye ihtiyaçları olduğu konusunda bir rapor hazırlamasını istedi.
Akdağ, KKTC’nin Türkiye için stratejik bir alan olduğunu vurguladı.

Akdağ, “Bundan çok daha önemlisi orada bizim kardeşlerimiz yaşıyor. Güney Kıbrıs’ı batının şımarık çocuğu haline getirdiler. Kasten yaptı bunu Avrupa Birliği ve işleri çıkmaza soktular. Masaya oturduğumuz her seferinde çözümsüzlükle kalkıyorlar.” dedi.

KKTC’nin ciddi bir potansiyeli olduğuna değinen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu anda 13-14 bin dolar civarında kişi başına düşen gelirleri olduğu söyleniyor. Bunu 20-25 bin dolarlara çıkardığımız zaman adada sorun kendiliğinden biter. Oraya su götürdük, müthiş bir iş yapmışız. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Veysel Bey’den, değerli bakanımızdan… Denizin 250 metre altından oraya aşağı yukarı 75 milyon metreküp su götürüyoruz ve bu suyun 25-30 milyon metreküpü içme suyuna yetiyor, geriye kalan 40 milyon metreküpüyle Güzelyurt ve Mesarya ovalarını sulayabileceğiz. En azından iki ovanın birini tamamen sulayabileceğiz. Yollar iyi biçimde yapılmış. Şimdi elektrik götüreceğiz. Enerji Bakanlığımızla bu ekonomik program çerçevesinde görüşüldü. KKTC’de elektrik pahalı. Aşağı yukarı 50 kuruş civarında, bunu 20-25’lere çekmek mümkün olabilecek. Bir kabloyla elektrik götürüyoruz. Bir hastane yapacağız. Allah’ın izniyle öyle bir hastane inşa edeceğiz ki bunu da kamu-özel ortaklığıyla inşa etmeyi düşünüyoruz, Güney Kıbrıslı Rumlar buraya gelerek hizmet alma ihtiyacını duyacaklar. Çünkü bir adada sağlık hizmetine ihtiyacınız olduğu zaman başka bir yere gitmek çok zor.”

Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC’de bir de Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını istediklerini kaydetti.

 

 

Bu haber toplam 2570 defa okunmuştur
Etiketler : ,