1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Akdağ, "Ajandamda ilk konu: Yeni bir hastane"
Akdağ, "Ajandamda ilk konu: Yeni bir hastane"

Akdağ, "Ajandamda ilk konu: Yeni bir hastane"

Türkiye Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs'tan da sorumlu Bakan Recep Akdağ, ajandasındaki ilk konunun Kıbrıs'ın kuzeyine yeni bir hastane kazandırmak olduğunu belirtti

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs'tan da sorumlu Bakan Recep Akdağ, ajandasındaki ilk konunun Kıbrıs'ın kuzeyine yeni bir hastane kazandırmak olduğunu belirtti, "Uzun seneler sağlık bakanlığı yaptım, Kıbrıs'ta da sağlıkta yeniden dönüşümle birlikte yeni hastane ihtiyacı giderilecektir" dedi.
"Bürokrasi öyle bir mekanizmadır ki, hepimiz kurbanı olabiliriz" diyen Bakan Recep Akdağ, KKTC'de yapısal değişim programının hayata geçirilmesi için daha fazla diyaloğa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
"Kablo ile enerji taşınması projesi" dahil Kıbrıs'taki toplumun da değişime ve reformlara destek vermesi gerektiğini söyledi.
Kuzey Kıbrıs Türk halkının ihtiyaçlarını görmek ve gidermek istediklerini söyleyen Akdağ, "Siyaset budur, millete hizmettir" dedi.

Medyayla buluştu

Türkiye Cumhuriyet Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs'tan da sorumlu Bakan Recep Akdağ, Lefkoşa'da gazete ve televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile bir araya geldi.
Akdağ, Kapalı Maraş ziyaretinin ülkeyi daha fazla tanımaya yönelik olduğunu belirtti.
"Çanakkale kamplarının milli ve manevi bir değer" olduğunu belirten Akdağ, bu yöndeki eleştirileri anlamsız bulduğunu, lise çağındaki gençlere "dayatma" ya da "dini dayatma" iddialarına da katılmadığını belirtti.

"Türkiye'den sorumlu Bakan"

Kıbrıs'taki TC seçmenlerinin Anayasa referandumda "Hayır" dendiğinin hatırlatılması üzerine Akdağ, "Anormal sonuçlar değil. Farkı yerlerde farklı sonuçlar çıkmıştır" demekle yetindi.
Akdağ "Kıbrıs İşleri'nden Sorumlu Bakan yerine Kıbrıs İşleri Koordinasyonuyla Sorumlu Başbakan Yardımcısı" unvanın sorulması üzerine ise "Tümünün içeriği aynıdır ve bu görev, Türkiye'nin Kıbrıs'a yönelik yapısal destek programlarının koordinasyonu ile sınırlıdır" dedi
Akdağ, "KKTC'de de Türkiye'den Sorumlu Bakan atanmasına nasıl bakarsınız" sorusu üzerine, "Olabilir, buradaki hükümetin kararıyla ilgili bir durumdur" dedi.

3.5 milyar TL

Kuzey Kıbrıs'ta ön görülen yapısal değişim programları için 3.5 milyar TL kaynağın beklediğini anımsatan Akdağ, "Sonuçlara odaklanmak ve yüm paydaşlarla ortak hareket etmek" anlayışında olduğunu söyledi.
Kıbrıs'ta uluslararası hukuktan gelen bir "Garantörlük Hakkı" olduğunu anlatan Akdağ, "Bir de gönül bağı var. Türkiye adadaki kardeşlerinin üzülmesine izin vermez" dedi.

"Yeni bir gelecek"

"Kıbrıs sorunda yeni bir gelecek tesis etmenin zamanıdır" diyen Bakan Akdağ, müzakerelerin ucu açık devam edemeyeceğini belirtti, Türkiye ve KKTC hükümetlerinin yeni bir gelecek için istişarelerini sürdürdüğünü söyledi.
Barış yanlısı olma tavırlarını sürdürdüklerini ifade eden Akdağ, geleceğin birlikte planlanacağını sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 2396 defa okunmuştur
Etiketler :