1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘AKAMAS’ Girne seyircisiyle buluşuyor
‘AKAMAS’ Girne seyircisiyle buluşuyor

‘AKAMAS’ Girne seyircisiyle buluşuyor

Altın Ada Film Festivali'nde 3. gün heyecanı

A+A-

Altın Ada Film Festivali sürüyor. CreditWest Bank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 13 Kasım'a kadar sürecek olan Altın Ada Film Festivali'nde üçüncü gün heyecanı yaşanacak. Festival, üçüncü gününde birbirinden güzel yapıtları festival seyircisiyle buluşturmaya devam edecek.

Festivalin üçüncü günü saat 13.30’da 3 gösterimle başlıyor.
Lefkoşa Kaymaklı Lemar’da ‘Finding Family’, Mağusa Lemar’da ‘’Cyprus Cinema Docs’’ sunumu ve Girne Lemar’da ‘’Akamas’’ filmi festival seyircisiyle buluşuyor.

Aslen Kıbrıslı Türk olan Omeris’in Rum bir kıza aşık olması eksenin gelişen olayları ve etrafındaki absürd boyutlara varan fanatizmle mücadelesini konu alan yönetmenliğini Panicos Chrysanthou’nun yaptığı Türkiye, Macaristan, Yunanistan ve Kıbrıs ortak yapımı Akamas, Girne Lemar’da gösterilecek.

Broken sılence ekibinden soru-cevap
Festivalin üçüncü günü 16.15’teki gösterimlerle devam edecek. Saat 16.15’te Lefkoşa Kaymaklı Lemar’da ‘Broken Silence’, Mağusa Lemar salonunda ‘l Loved You So Much’ ve Girne Lemar’da ‘Seasons Of Mists’ filmleri gösterimde olacak.
‘Broken Silence’ filminin gösteriminin ardından filmin yönetmeni Bob Entrop ve oyuncu aynı zamanda  radyo muhabiri olan Orhan Galjus festival seyircisiyle soru- cevap etkinliğinde buluşuyor.
Broken Silence, yönetmen Bob Entrop’un Kosova asıllı radyo muhabiri Orhan Galjus’un izinden giderek Avrupa’daki Roman topluluklarıyla karşılaşmalarını  seyirciye aktarıyor. Sorgulamalar ve kahramanın iç dramıyla örülü bir yol filmi.

Akamas ve Flowers Of Freedom ekibi izleyiciyle bir araya gelecek
Saat 18.30’da Akamas filmi Kaymaklı Lemar’da Lefkoşa seyircisi ile buluşacak. Gösterimin ardından seyirci, yönetmen Panicos Chrysanthou ile bir araya gelecek.
Mağusa Lemar’da gösterilecek ‘Flowers Of Freedom’ ardından yönetmen Mirjam Leuze ve Sandra Brandl’ın katılacağı soru-cevap etkinliği düzenlenecek.
18.30’daki bir diğer etkinlik ise Girne Lemar’da ‘Cyprus Cinema Short Fiction Competition’ olacak.

H4c’de ‘The Half’
19.30’da H4C salonunda lmas Arus ile eşi Haluk Arus‘un Türkiye‘nin yedi bölgesine yaydıkları, otuz sekiz ili kapsayan, Romanlar üzerine yapılmış kapsamlı bir çalışma olan ‘THE HALF’ gösterilecek.

Lefkoşa’da Dead Cat
Festivalin üçüncü gününün üçüncü sekansı olan 21.00 programına  üç gösterimle devam edilecek.
Saat 21.00’da Kaymaklı Lemar’da Stefan Georgiou’nun yönetmenliğini yaptığı 30’lu yaşlarına kadar hiç konuşamamış olan iki çocukluk aşkının tesadüfen karşılaşmaları ve birlikte keşfedecekleri iç dünyalarını konu alan İngiltere yapımı Dead Cat filmi gösterimde olacak.

Girne Lemar salonunda ise Song Of My Mother gösterilecek. Film, yönetmenliğini Erol Mintaş’ın  yaptığı, Doğu’daki köylerinin boşaltılmasının üzerine göç eden Ali ve annesi Nigar’ın karşılaştıkları sorunları perdeye taşıyor. Ali’nin hikayesi, baba olacağını öğrenmesiyle gelişen olaylar ve  gittikçe yaşlanan annesini mutlu etme çabaları arasında gidip geliyor.

Saat 21.00'da Mağusa Lemar’da ‘ Cyprus Cinema Short Fiction Competition’ etkinliği var.
Festival için Lemar gişelerinde tam bilet fiyatları 10 Türk Lirası olarak belirlenirken indirimli bilet (öğrenci, engelli, 65 yas üstü) 5 Türk Lirası, kombine bilet ise 85 Türk Lirası olarak belirlendi. Festivalle ilgili detaylı bilgi için www.goldenislandfilmfestival.org adresi ziyaret edilebilir.

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur