1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Akacan davası 27 Haziran’a ertelendi
Akacan davası 27 Haziran’a ertelendi

Akacan davası 27 Haziran’a ertelendi

Ocak ayında Girne’de Zeki Asımoğlu ve Erhan Başay’ı ciddi şekilde darp eden O.Ö, V.K. ve iş insanı bulut Akacan’ın davası bugün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Dava son kez 27 Haziran'a erteledi.

A+A-

Devrim DEMİR

Girne’de Ocak ayında iki koruması ile birlikte darp olayına karışan iş insanı Bulut Akacan ve korumaları O.Ö., ile V.K., aleyhindeki dava dün yeniden Girne Ağır Ceza Mahkemesinde görüşüldü.

Yaklaşık 6 aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen O.Ö., ve V.K., tutuklu, Bulut Akacan ise mahkemeye serbest geldi.

O.Ö., ve V.K.’nin avukatları müvekkillerinin aylardır cezaevinde ‘hükümsüz tutuklu’ konumunda olduğuna işaret etti, bir an önce yargılanma için davalarının Akacan’ın dosyasından ayrılmasını istediklerini beyan etti.

Başkanlığını Nüvit Gazi Hacı’nın yaptığı, Kıdemli Yargıç Şerife Katip Kır ve Yargıç Jale Dizdarlı’nın baktığı davada sanık avukatları avukat Yusuf Tekinay, Kıvanç Rıza, davaya yeni atanan avukatlardan Ömer Güran ve Doğa Zeki hazır bulundu.

O.Ö.’ye bir avukat daha atandı

Ocak ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı bekleyen sanık O.Ö.’ye bir avukat daha atandı. Duruşmada hazır bulunan O.Ö.’nün avukatı Ömer Güran davaya yeni dâhil olduğunu ifade etti.

Güran, davalarını bitirmeye hazır olduklarını beyan ederek bu yönde Başsavcılığın görüşünü almak istediklerini ancak kendilerine dönüş yapılmadığını ifade ederek, sanıklar O.Ö., ve V.K.’nin davalarının Akacan’ın dosyasından ayrılarak bitirmek istediklerini beyan etti.

Güran tutukluluk süresine dikkati çekti

Avukat Ömer Güran, müvekkili O.Ö.’nün 6 aydır cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini ifade ederek, sanık bir V.K. ve müvekkilinin  derhal  davadan ayrılması ve yargılanmaları talebinde bulundu.

İkisi suçlarını kabul ediyor

Sanık V.K.’nin avukatı Yusuf Tekinay’da davalarını bitirmek için hazır olduklarını belirterek, avukat Ömer Güran’ın beyanlarına katıldığını müvekkilinin 6 aydır cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı beklediğini girecek olan Adli Tatili’nde göz önünde bulundurularak davanın ayrılması talebinde bulundu.

Akacan’ın avukatı itiraz etmedi 

İş insanı Bulut Akacan’ın avukatı Kıvanç Rıza, dosyanın ayrılma talebine itirazı olmadığını belirtti.

Davanın seyri yarın belirlenecek

Mahkeme başkanı Nüvit Gazi Hacı, beyanların değerlendirildiğini, sanıklar V.K., ve O.Ö.’nün davalarını bitirmeye hazır olduklarını sanık 2 Bulut Akacan’ın davasının ise ayrılması talebi olduğunu kaydetti.

Gazi, davaların ayrılması talebinin değerlendirileceğini, 6 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen V.K., ve O.Ö.’nün Adli tatil gelmeden davanın görüşülebilmesi için tutukluluk süresini de dikkate aldıklarını kaydederek davanın 27 Haziran saat 10.00’da yeniden görüşülmesine karar verdi.

Gazi ayrıca, sanıklar V.K., ve O.Ö.,’nün tutukluluklarının devamına, Akacan’ın teminat şartları ile serbest kalmasına karar vererek oturumu kapattı.

 

 

 

 

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
Etiketler :