1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aisha damga vurdu
Aisha damga vurdu

Aisha damga vurdu

10. haftadaki performanslara göre yapılan bir panoramada Aisha Mohammed haftanın en iyi 5’ine girerken, Nijeryalı yıldız 21 ribauntla da haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu olmayı başardı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) geçtiğimiz haftayı da galibiyetle kapatarak yoluna emin adımlarla devam etti. 10. haftadaki performanslara göre yapılan bir panoramada Aisha Mohammed haftanın en iyi 5’ine girerken, Nijeryalı yıldız 21 ribauntla da haftanın en çok ribaunt alan oyuncusu olmayı başardı.

Kraliçelik yarışında da var
Yıldız basketbolcu ayrıca Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde sayı kraliçeliğinden de zirve mücadelesi veriyor. Aisha Mohammed oynadığı karşılaşmalarda toplam 160 sayı kaydederek sayı kraliçeliğinde ikinci sırada yer alıyor. Kraliçelikte 1. sırada ise Edremit Belediyesi’nden Nihal Güngör 162 sayıyla bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Aisha’dan sonraki en skorer isim ise takım kaptanı Aslı Sevinç, takımın en önemli oyuncularının başında gelen tecrübeli basketbolcu oynadığı 7 maçta 126 sayı kaydetti ve maç başına 18 sayı ortalama tutturdu. 

YDÜ 65 ribauntla zirvede
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı, takımsal bazda da istikrarını sürdürmeye devam ediyor.  Harran Üniversitesi karşısında sahadan 95-39’luk galibiyetle dönerek zirve yürüyüşünü sürdüren YDÜ, haftayı en fazla ribaunt alarak kapatan ekip oldu. Temsilcimiz, karşılaşmada aldığı 65 ribauntla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yine en az top kaybı YDÜ’den
Yakın Doğu Üniversitesi’nde antrenör İlker Gözeneli’nin üzerinde hassasiyetle durduğu ‘az top kaybı’ stratejisi de takımı üst seviyeye getirmiş durumda. Ligin ortalamaya bakıldığında en az top kaybı yaşayan ekibi YDÜ olarak görülüyor. Lacivert beyazlılar özellikle son 2 haftadaki ‘en az top kaybı yaşayan takım’ unvanını, bu hafta da kimselere bırakmadı. Harran Üniversitesi karşılaşmasında 9 top kaybı yapan takım, müthiş istatistiğini de sürdürdü.

Rakip güçlü Mersin Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi, bu haftayı bay geçecek. Bir sonraki karşılaşmada ise zirve yolundaki rakiplerinden Mersin Üniversitesi ile karşılaşacak olan YDÜ, bu karşılaşmadan mutlak galibiyet çıkarma peşinde olacak. 26 Aralık Cuma günü saat 14.00’de başlayacak olan karşılaşma Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanacak.

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur