1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aileler tepkili
Aileler tepkili

Aileler tepkili

Basketbol Federasyonu, küçükler milli takımlarını Türkiye’deki grup maçlarına göndermekten vazgeçince aileler isyan etti

A+A-

Hüseyin KIRAL

KKTC Basketbol Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Küçükler Basketbol grup maçlarına gitmekten vazgeçince bazı sporcuların aileleri isyan etti.
Gazetemize telefonla ulaşan basketbolcu küçüklerin aileleri, KKTC Basketbol Federasyonu’nu şikayet ederken, bazı iddialarda da bulundu.

Aileler “İptal, gidişe iki gün kala haber verildi”
Gazetemizi telefonla arayan bazı küçük basketbolcularının aileleri Şubat ayında çocuklarının kulüp antrenörleri tarafından Basketbol Federasyonu’nun oluşturduğu Küçükler Basketbol Milli Takımı’na seçildiklerini ve Türkiye’de yapılacak olan grup maçlarına gideceklerini söylemelerinin ardından gitmeye iki gün kala gidişin iptal edilmesini doğru bulmadıklarını söylediler. Aileler, çocukların geçtiğimiz hafta yeniden arandığını ve Cumartesi (yarın) ve Pazar günü idman yapacaklarını, Pazartesi günü de Türkiye’ye gidecekleri söylenirken, geçtiğimiz Perşembe günü de aranıp gidişin iptal olduğu bildirilmesi, çocuklar üzerinde olumsuzluk yarattığını söylediler.

Atletizm engel oldu iddiası
Konu ile ilgili olarak gazetemizi arayan bazı aileler, iptal nedeni ile yaptıkları araştırmada Çarşamba günü ülkemizde yapılacak olan Okullararası Atletizm Finalleri’nin en büyük favorisi olan Yakın Doğu Koleji takımının olması ve bu takımda aynı zamanda basketbolcu sporcuların mevcut olması sebebi ile iptal olduğunu iddia etti. 

Nasıroğlu: “Kimseye yazılı bir tebligat yapmadık”
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu yaptığı açıklamada kendilerinin federasyon olarak kimseye yazılı olarak böyle bir tebligat vermediklerini, ancak katılmak için de büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.
Ertuğ Nasıroğlu, yönetim olarak yaptıkları toplantılar sonrası bütçenin sıkıntılı olduğunu ancak önümüzdeki günlerde küçük basketbolcularla ilgili büyük ve kapsamlı bir projelerinin olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur