1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Aile içi eğitim şart!”
“Aile içi eğitim şart!”

“Aile içi eğitim şart!”

Ülkede giderek artan ve son zamanlarda ölümlerle de sonuçlanan uyuşturucu problemi yurttaşı endişelendiriyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkenin kaçınılmaz gerçeği haline gelen uyuşturucu sorunu toplum bireylerini de korkutuyor. Ülkede giderek artan ve son zamanlarda ölümlerle de sonuçlanan uyuşturucu problemiyle ilgili YENİDÜZEN vatandaşın nabzını tuttu. Yurttaş, özellikle ülkenin içinde bulunduğu sistemden kaynaklanan durum nedeniyle uyuşturucunun etkili olduğunu savunarak, ‘eğitim eksikliğine’ dikkat çekti.
Çocuk yaştan başlayarak okullarda ve evlerde uyuşturucunun tehlikelerinin anlatılması gerektiğine değinen vatandaşlar, ‘aile içi eğitimin’ şart olduğunu vurguladı. Özellikle bazı ailelerin çocuklarıyla yeterince ilgilenmediği ya da yeterince kontrol etmediğini savunan vatandaşlar, ailelerin okullardaki denetimleri sorgulaması gerektiğini de dile getirdi. Devletin özel politikalar üreterek, tedavi merkezlerine önem vermesini söyleyen yurttaşlar, polisin de devriye gezerek denetimlerini artırması gerektiğini ifade etti.

Yurttaş ne dedi? Yurttaş ne dedi?

Süleyman Önen:
“Uyuşturucu muhakkak bir eksilikten kaynaklanır. Gençleri farklı yönlere itecek aktivitelerin çeşitliliği azdır. Bu nedenle farklı arayışlar içine girmektedirler. Özellikle kendilerini yalnız hissederler. Çoğu şeyden tatmin olmazlar. Burada en büyük görev ailelere düşmektedir. Çocuklarına sahip çıkmalı, uzman yardımıyla destek vermeli. Aile içi eğitimin şart olduğunu düşünüyorum. Devletin de katkısıyla birlikte ailelere evlerinde eğitimler verilmelidir. Ve bu eğitimlerin zorunlu kılınması gerekir. Küçük bir adada bunun sağlanabileceğini düşünüyorum. Çünkü çoğu aileler umursuz ve bilgisizdirler. Kabul etmeyenler de vardır. Bu nedenle eğitimin sağlanması gerekir”

Fidan Ergün:
“Ailelere ve okullara büyük görevler düşüyor. Okullarda gerekeli eğitim verilmiyor, denetim yapılmıyor. Uyuşturucu kullanma yaşı 12 yaşa düştü. Devlet- polis işbirliğiyle okulların önlerinde kontrol yapılmalıdır. Öğretmenler dikkatli olmalıdır. Aileler gerekirse çocuklarının çantalarını didik didik etmelidirler. Çocuklarına sahip çıkmalıdırlar. Sadece çocuklar kullanmıyor, gençler ve kullanan aileler bile var. Bunlara dikkat edilmeli, polis denetimleri artırılmalıdır. Polis devriye gezmelidir.”

Aleyna Bahçecik:
“Ülkede uyuşturucu kullanan kişilerin sayısı çok fazladır. Polis hepsine yetişemeyebilir. Bu nedenle aileler de denetlemeli ve destek almalıdırlar. Okullarda çocuklara bunun ölümcül bir sonu getirdiğini dikkatlice anlatılmalıdır. Ülkeye tedavi merkezi açmalı, herkesin önlem alması gerekir. Aileler bile eğitilmelidir. Ülkeye giriş çıkışlarda daha fazla görevli çalışmalıdır. Uyuşturucu korku haline geldi. Devlet etkin yasalar düzenlemelidir”

Medine Ebiren:
“Çocuklarımız uyuşturucunun pençesine kapılıyor ve bu çok üzücü bir durum. Burada ilk görev anneye düşer. Anne çocuklarıyla her şeyi konuşabilmeli, bir sorun varsa mücadele etmelidir. Çocuklarımıza küçük yaşta bunun dersi verilmelidir. Geçenlerde bir çocuk ölü bulundu. Günah değil mi bu gençliğe. Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Devlet bu çocuklara destek olmalı, sahip çıkmalıdır”

Serkan Kocabaşoğlu:
“Şu zamanda gençlerin rahat oluşu uyuşturucu gibi şeyleri teşvik ediyor. Maddi açıdan iyi durumda olan gençler artık farklı şeylere yöneliyor. Burada iş ailelere düşüyor. Aileler dikkatli olmalıdır. Her şey devlet beklenmemelidir. Özellikle çocukların çevresindeki arkadaşlarına dikkat edilmelidir. En büyük etkenlerden biri çevredir. Ülkedeki sistemden dolayı bir rahatlık söz konusu, kişiler toplumsal değil bireysel düşündükleri için bu durumlara gelindi”

Nurhan Allahverdiyev:
"Uyuşturucudan ölen gençlerin sayısının günden güne çoğalmasının nedenlerinden biri de gençler için uygun eğlence mekanlarının olmamasıdır. 17 yaşındaki insan da 28 yaşındaki insan da ayni yerde eğlenince böyle sorunlar olabiliyor. Gençlerin kotu şeylerden etkilenmesi çok daha kolaydır. İlk önce buna bir çare bulunması lazım. Ailelerin çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesi gerek. Özellikle ergenlik dönemlerinde onların boşluğa düşmelerine engel olabilmek için ailelerin normalden de fazla emek vermesi lazımdır.

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur