1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AİLE FACİASI: 4 ÖLÜ
AİLE FACİASI: 4 ÖLÜ

AİLE FACİASI: 4 ÖLÜ

Deniz bir ailenin sonu oldu, tam bir aile faciası yaşandı. Aynı aileden 4 kişi boğularak öldü. Kıbrıs yasta. Ramazan Katırcı, Filiz Katırcı, Merve Katırcı ve Mert Katırcı’nın cenazeleri yarın öğle namazının ardından Büyükkonuk Mezarlığı’nda defnedilecek.

A+A-

 

Deniz bir ailenin sonu oldu, tam bir aile faciası yaşandı. Aynı aileden 4 kişi boğularak öldü. Kaplıca - Yedikonuk arası Tulumba mevkiinde deniz adeta bir aileyi yuttu, anne, baba ve iki çocuğu can verdi.

Ramazan Katırcı (48), Filiz Katırcı (40), Merve Katırcı (18) ve Mert Katırcı (13) aşırı dalgalı denizde boğularak hayatını kaybetti.

Yine deniz içerisinde bulunan 12 yaşındaki Barış Katırcı vatandaşlar tarafından kurtarılarak ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Mağusa Devlet Hastanesi'nde müşahede altında bulunan Barış Katırcı'yı kurtarırken boğulma tehlikesi geçiren Osman Göztaş ise kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından Lefkoşa’ya sevk edildi.

 

“Çok kuytu, kimsenin bulunmadığı  bölgede denize girdiler, kimse görmedi”

Olayın yaşandığı bölgede bulunan HP Milletvekili Mesut Genç gözlemlerini YENİDÜZEN’le paylaştı.
Genç: “Aile, çok kuytu olan, kimsenin bulunmadığı bölgede denize girdi. Dalgaya kapılmışlar, bu nedenle kimse görmedi. Hemen yan kıyıda balıkçılar varmış, olayı ilk onlar görmüş. Anne, baba ve kızları. Karaya annenin cesedi vurmuş, balıkçılar gördü, hemen polise haber vermiş”

 

YENİDÜZEN- Haber Merkezi

Kaplıca - Yedikonuk arası Tulumba mevkiinde deniz adeta bir aileyi yuttu, anne, baba ve iki çocuğu can verdi. Ramazan Katırcı (48), Filiz Katırcı (40), Merve Katırcı (18) ve Mert Katırcı (13) aşırı dalgalı denizde boğularak hayatını kaybetti.

Yine deniz içerisinde bulunan 12 yaşındaki Barış Katırcı vatandaşlar tarafından kurtarılarak ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Mağusa Devlet Hastanesi'nde müşahede altında bulunan Barış Katırcı'yı kurtarırken boğulma tehlikesi geçiren Osman Göztaş ise kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından Lefkoşa’ya sevk edildi.

Önce anne baba ve Merve ölü bulundu

Polis önce ölü sayısının 3 olduğunu açıkladı, 13 yaşındaki Mert Katırcı’nın aranmakta olduğunu duyurdu. Arama kurtarma çalışmalarına iki de askeri helikopter katıldı. 18.30’dan saat 21.00 sıralarına kadar Mert Katırcı’nın kayıp olduğu duyuruldu ve arama çalışmaları yoğun şekilde sürdü. Saat 21.00 sıralarında ise YENİDÜZEN’e bilgi veren Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay aranmakta olan Mert Katırcı’nın cansız bedeninin bulunduğunu aktardı.

21.00 sıralarında Mert’in cansız bedeni bulundu

21.30'da yeniden YENİDÜZEN'e bilgi veren Başbakan Yardımcısı Özersay ölü sayısının 4 olduğunun netleştiğini açıkladı. Milletvekili Mesut Genç'in olay yerinde olduğunu söyleyen Özersay "Ne yazık ki Mesut Genç ölü sayısının 4 olduğu bildirdi" dedi.

Özersay denize giden ailenin toplamda 5 kişi olduğunu, 4'ünün öldüğünü, birinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Yine deniz içerisinde bulunan Barış Katırcı (E-12) vatandaşlar tarafından kurtarılarak ambulans ile hastaneye sevk edildi. 

Vekil genç olayı anlattı: “Kimsenin bulunmadığı bölgede denize girdiler”

Olayın yaşandığı bölgede bulunan HP Milletvekili Mesut Genç gözlemlerini YENİDÜZEN’le paylaştı. Olay yerinde arama çalışmalarını takip eden HP Milletvekili Mesut Genç çok üzgün olduğunu söyledi, yaşananları şöyle özetledi: “Aile, çok kuytu olan, kimsenin bulunmadığı bölgede denize girdi. Dalgaya kapılmışlar, bu nedenle kimse görmedi. Hemen yan kıyıda balıkçılar varmış, olayı ilk onlar görmüş. Anne, baba ve kızları… Karaya annenin cesedi vurmuş, balıkçılar gördü, hemen polise haber vermiş, ardından da köye gelip yardım istemiş.”

Akıncı: Geride kalan 12 yaşındaki çocuğa sahip çıkalım

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Geride kalan çocuğa Devlet olarak sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi. Akıncı şu açıklamayı yaptı: “Anne, baba, iki kardeş bugün denizde dalgalara kapılarak can verdi. Aynı aileden geriye bir tek 12 yaşında bir çocuk kaldı. Bu tarifi imkansız büyük acıyı yüreğimizde hissederek kendilerine Allah’dan rahmet diliyorum. Geride kalan çocuğa Devlet olarak sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu da ifade etmek istiyorum.”

Tatar: Denize girerken dikkatli davranılmalı

Başbakan Ersin Tatar boğulma faciası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Hepimizi acıya boğan bu olay vesilesiyle vatandaşlarımızı denize girerken dikkatli davranmaya ve uyarılara kulak vermeye davet ediyorum" dedi. Tatar, "Aynı aileden 4 kardeşimizin denizde boğularak ölmelerini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine , sevenlerine ve Halkımıza başsağlığı diliyorum. ,Hepimizi acıya boğan bu olay vesilesiyle vatandaşlarımızı denize girerken dikkatli davranmaya ve uyarılara kulak vermeye davet ediyorum" diye konuştu. 

Erhürman: “Halkımıza başsağlığı dilerim”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı açıklamada “Ayni aileye mansup dört kardeşimizin denizde boğularak hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendim. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı dilerim” diye konuştu.

Özersay: "Büyük acı, hepimizin başı sağolsun"

Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay da sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Maalesef dört insanımız Kaplıca Yedikonuk arasında denizde boğularak can verdi. Askeri yetkililerimizle temasa geçtik, iki helikopter ile bölgede denizdeki son cenazeyi de tespit etti. Kardeşlerden birisi ise kurtarılmıştır, Mağusa devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Büyük acı, hepimizin başı sağolsun" dedi.

İskele Belediyesi: YASTAYIZ!

İskele Belediyesi de "YASTAYIZ" mesajı paylaştı. Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: YASTAYIZ! Kaplıca-Yedikonuk arasında, yüzmek için denize giren ancak denizin aşırı dalgalı olmasından ötürü ne yazık ki bir ailemiz boğulmaları neticesinde yok oldular. Yaşanılan acının tarifi yok. Katırcı Ailesine Allah'tan rahmet, yakınları ve Büyükkonuk başta olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz...

Erenköy'de konserler iptal

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak da "Acımız çok büyük... Bu akşam (dün akşam) ve yarın (bu) akşam panayırımızdaki konserler iptal edilmiştir" duyurusunu paylaştı. 


Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu bölgeden olayı anlattı:
“Bu bölgede sürekli denize giriyorlardı…”

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, katıldığı televizyon programında denizde kaybolan ve sonradan cesedine ulaşılan küçük çocuğun 2 kilometre içeride, helikopter aramasıyla bulunduğunu ifade etti.

Sennaroğlu, baba Ramazan Katırcı’nın olayın meydana gediği bölgede sürekli balık avladığını ve ailesiyle denize girdiğini anlatarak, boğulma anlarına dair tahmin yürüttü.

Sennaroğlu: “Çok büyük fırtına vardı. Olay nasıl gelişti bilmiyoruz ama tahminlerimize göre çocuklardan biri denizde boğulma tehlikesi geçiriyordu, ailenin bir ferdi, annesi veya babası onu kurtarmaya gidiyor, o da boğulma tehlikesi geçiriyor, ardından diğer aile ferdi arkalarından gidiyor ve o da boğuluyor, bu telaş esnasında dört canımızı kaybediyoruz.” dedi.  

Yaşanan acı olayla ilgili BRT’ye konuşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün (dün) 17.00-18.00 civarlarında bölgede her zaman ailesiyle birlikte denize giden Ramazan arkadaşım, çocuklarıyla bu plaja gitti. Orası küçük plajı olan, her zaman gidip balık tuttuğu bir koydu, çocukları orda ufak sahilde yüzüyordu. Çocuğun birine çok büyük uğraşlar sonucu ulaşabildik. Bölgede yardım talebim sonrasında Kolordu Komutanlığı’ndan helikopterler aramak için devreye girdi.  5-10 dakika içerisinde 2 helikopter arama taramaya katıldı ve 2 kilometre içeride birine ulaşabildik. Çok büyük fırtına vardı. Olay nasıl gelişti bilmiyoruz ama tahminlerimize göre çocuklardan biri denizde boğulma tehlikesi geçiriyordu, ailenin bir ferdi, annesi veya babası onu kurtarmaya gidiyor, o da boğulma tehlikesi geçiriyor, ardından diğer aile ferdi arkalarından gidiyor ve o da boğuluyor, bu telaş esnasında dört canımızı kaybediyoruz. Maalesef Büyükkonuk bölgesine büyük bir ateş düştü, bu acının tarifi yok. Çok üzgünüz.”

“Çocuğu bölgedeki balıkçı kurtardı”

“Bölgemizde ikamet eden kişilerdi, çok yakından tanıyorduk, köyde tüm bölge halkı tarafından çok sevilen ve Mahkemelerde çalışan bir büyüğümüzdü, hepimiz şoktayız. Merhum bölgeyi, denizi bilen birisiydi. Tüm köylü ayakta, aile perişan… Kurtulan çocuğumuzu da yine bölgede balık tutan bir köylümüz gördü, koşup onu tutu, kurtardı, bu çocuğumuz da şu an ağır yaralı, Mağusa Hastanesi’nden Lefkoşa’ya sevk edilmiş, ciğerleri su toplamış, durumu iyiymiş ama tedbir amaçlı sevk edilmiş. Bu çocuk olayları görmüş, eğer öyleyse bu olayları Polis aracılığıyla ondan öğreneceğiz. Bu acının tarifi yok, anlatacak kelime yok…”


Meteoroloji Uzmanı Fehmi Oktay: “AMAN DİKKAT”:

“Hafta sonu kaba dalgalı bir deniz olacak”

Meteoroloji Uzmanı Fehmi Oktay ise hafta sonu kaba dalgalı bir deniz olacağını belirterek, uyarılarda bulundu.

Oktay, dünü hava tahmin raporunda da denizin dalgalı olacağı yönünde uyarıları olduğunu belirtti. Katıldığı BRT Haber Bülteni’nde gün içinde denizdeki şiddetli dalgalara ilişkin uyarılarda bulunan Oktay, “Dün iç kesimlerde 40 derece olan hava sıcaklığı bugün 36 dereceye düştü. Nispeten sıcak bir havayla birlikte nemli bir hava kütlesi adamızı etkilemeye başladı. Bölgemizde güney ve batı yönlerinden kuvvetlice bir rüzgar esmesi vardı. Bugün ben bu uyarıyı yapmıştım ve demiştim ki aman dikkat, denizlerimizde kuvvetli rüzgar var, kaba dalgalı bir deniz var, aman dikkat demiştim. Netice itibariyle üzücü bir olay oldu.” dedi.

“Aman dikkat diyoruz”

Oktay şöyle devam etti: “Bugün ve yarın, bu hafta sonu da kaba dalgalı bir deniz, güney ve batı yönlerden kuvvetli bir rüzgar esmesini bekliyorum. Hava sıcaklıkları da düşmeye devam edecek. Yaklaşık Perşembe gününe dek de hava sıcaklıkları düşmeye devam edecek. Yarın öğle saatlerinde kısa süreli bir yağış da olmasını bekliyoruz. Ultraviyole radyasyonumuz da çok yüksek, fazla güneş altında durmayalım. Yarın ve Pazar günü kaba dalgalı bir deniz mevcut olacak, aman dikkat diyoruz.” 

 


Sennaroğlu: "Barış'la birlikteyiz. Yoğun ziyaret gerçekleşmemeli..."

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, dün Kaplıca'da yaşanan faciada ailesini kaybeden 12 yaşındaki Barış Katırcı'nın iyi durumda olduğunu ve hastanede birlikte olduklarını kaydetti. Sennaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Barışımızla beraberiz.. Lütfen doktorların isteği ziyaret gerçekleşmemesi. Durumu Allah’a şükür iyi.." dedi. Barış Katırcı'nın, Mağusa Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

Sennaroğlu: "Barış'la birlikteyiz. Yoğun ziyaret gerçekleşmemeli..."

Bu haber toplam 26530 defa okunmuştur
İlgili Haberler