1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ağır Ceza Heyeti, doktor hakkında soruşturma başlattı
Ağır Ceza Heyeti, doktor hakkında soruşturma başlattı

Ağır Ceza Heyeti, doktor hakkında soruşturma başlattı

Denetimli Serbestlik’ten yararlandırılan ve ispat-ı vücut  koşulunu ihlal eden Hüseyin Mavideniz’in 7 Ocak’ta mahkemeye sunduğu doktor raporunun gerçek olup olmadığına ilişkin mahkeme soruşturma başlattı.

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Denetimli Serbestlik’ten yararlandırılan ve ispat-ı vücut  koşulunu ihlal eden Hüseyin Mavideniz’in 7 Ocak’ta mahkemeye sunduğu doktor raporunun gerçek olup olmadığına ilişkin mahkeme soruşturma başlattı.

 Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, 24 Kasım 2018 tarihinde Güzelyurt Sağlık Ocağı’nda görevli Dr. S.V. tarafından hazırlanan raporun  ve hasta kayıt defterindeki kayıtların şüpheli olduğuna bulgu yapıp, soruşturma başlatılmasına direktif verdi.

Heyet, sanığa ilişkin rapor ve kayıtların gerçek bilgileri içerip, içermediğinin Sağlık Bakanlığı ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nce araştırılmasına ve yürütülecek soruşturmanın sonucunun bir ay içinde mahkemeye bildirilmesine emir verdi.

Bu soruşturmanın sonucunda, ilgili doktor veya hasta kayıt defterini sahteleyen kişinin belirlenmesi   durumunda, “Sahte belge düzenleme” suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması  bekleniyor.

Öte yandan, 393 miligram sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde tasarruf eden ve denetimli serbestlik koşullarını ihlal eden sanık Hüseyin Mavideniz’e 4 ay hapis cezası verildi.

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
Etiketler : ,