1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Agıos Panteleİ Monas Manastırı için ihaleye çıkılıyor
Agıos Panteleİ Monas Manastırı için ihaleye çıkılıyor

Agıos Panteleİ Monas Manastırı için ihaleye çıkılıyor

Başvuruların 13 Şubat’a kadar yapılması gerekiyor

A+A-

Kültürel Miras Teknik Komitesi ve BM Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık Projesi (UNDP-PFF), Çamlıbel’deki Agios Panteleimonas Manastırı ile ilgili koruma çalışmaları için ihaleye çıkıyor.

Başvuruların 13 Şubat 2015’e kadar yapılması gereken ihale ile ilgili evraklar UNDP’nin www.cy.undp.org adresindeki web sayfasından elde edilebiliyor.

UNDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Agios Panteleimonas Manastırı’nın Apostolos Andreas Manastır, Otello Kalesi, Mağusa Surları’nın restorasyonu gibi mega projeler arasında olduğu ve komite için büyük ölçekli, tarihi ve sosyal değeri büyük bir eser olduğu kaydedildi.

ADADAKİ 33 TARİHİ MİRAS ESERİ GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Manastırdaki koruma çalışmalarının, UNDP-PFF tarafından uygulamaya konan 6.7 milyon Euro tutarındaki Kültürel Miras programından karşılanacağı ifade edilen açıklamada, bu program kapsamında adadaki 33 tarihi miras niteliğindeki eserin güvence altına alınmakta olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre komite üyeleri Takis Hadjidemitriou ve Ali Tuncay bu eserin büyüklüğü nedeniyle ihalenin sadece gerekli olan restorasyon çalışmalarının ilk aşamasını kapsayacağını söyledi.

Kültürel Miras Teknik Komite Üyeleri Hadjidemitriou ve Tuncay, 2014 yılında yapılan araştırmalara dayanarak ilk aşamada kilisenin korunma çalışmalarının yapılacağını ve diğer kısımlarla ilgili de acil önlem işleri yürütüleceğini kaydettiler. Üyeler, fonun imkan tanıması halinde ileride ikinci safhada daha fazla şeyin yapılabileceğini de ifade ettiler.

(TAK)

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur