1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Agios Nikolas Kilisesi projesi tamamlandı
Agios Nikolas Kilisesi projesi tamamlandı

Agios Nikolas Kilisesi projesi tamamlandı

Projenin tamamlanması dolayısıyla yarın tören yapılacak

A+A-

Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Birliği ve BM Kalkınma Programı işbirliğiyle, Yayla’da bulunan Agios Nikolas Kilisesi’yle ilgili acil önlem ve muhafaza çalışmalarının sona erdiğini ve projenin tamamlanması dolayısıyla yarın bir tören yapılacağı bildirildi.

BM Kıbrıs Barış Gücü (UNDP) tarafından yapılan açıklamaya göre, kilise bahçesinde yer alacak olan tören saat 16:30’da başlayacak.

Yaklaşık 129 bin 60 Euro’ya mal olan projenin, tamamıyla AB tarafından, “Kıbrıs için büyük öneme sahip kültürel miras olan eserlerin desteklenmesi” kalemi ile finanse edildiği; UNDP Gelecek için Ortaklık Projesi tarafından uygulandığı; projenin uygulanmasında Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin de ana rol oynadığı belirtildi.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Üyeleri Ali Tuncay ve Takis Hadjidemetriou konuyla ilgili olarak, bu projenin tamamlanmasının, işbirliği ve Kıbrıslı Türklerle Rumların bir birini karşılıklı olarak daha iyi anlayacağı barış dolu daha iyi bir gelecek umutlarının korunmasını sağladığını kaydettiler.

Bu işin başarılmasının temelinde diyalog olduğunu belirten Tuncay ve Hadjidemetriou, kilisenin birkaç yıl önceki fotoğraflarına bakıldığında “ne kadar büyük bir iş başarıldığının” görüldüğünü ifade ettiler ve bundan gurur duyduklarını vurguladılar.

(tak)

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur