1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ağaçları kesip, odun satıyorlar” iddiası!
“Ağaçları kesip, odun satıyorlar” iddiası!

“Ağaçları kesip, odun satıyorlar” iddiası!

Lapta Belediyesi’nde çalışan bazı işçilerin, bölgedeki birtakım ağaçları keserek ‘odun satışı’ yaptığı iddia edildi…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lapta Belediyesi’nde çalışan bazı işçilerin, bölgedeki birtakım ağaçları keserek ‘odun satışı’ yaptığı iddia edildi. Lapta bölgesinde bazı badem ve turunç ağaçlarının, işçiler tarafından kesilerek, van araçlara yüklendiği ve satışa sunulduğu ileri sürüldü. YENİDÜZEN’e ulaşan bir yurttaş, ‘kazı çalışması yapılacak’ iddiasıyla ağaçların kesildiğini öne sürerek, olayın polise ihbar edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, 5’i badem olmak üzere 7 tane ağacın kesildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

YENİDÜZEN, iddialarla ilgili açıklama almak istediği Lapta Belediyesi Başkanı Fuat Namsoy’a ise gün boyunca ulaşamadı.

YENİDÜZEN’e konuşan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat ise söz konusu ‘ağaç kesimi’ ile ilgili kendilerine bilgi geldiğini doğrularken, söz konusu kesimin Lapta Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bir arazide yapıldığını ancak ‘satışla ilgili bir bilgisi olmadığını’ dile getirdi.

“Kazı çalışması iddiasıyla kesildi”

YENİDÜZEN’e ulaşan bir yurttaş, Lapta Belediyesi’nde bazı işçilerin, bölgedeki birtakım ağaçları keserek ‘odun satışı’ yaptığını iddia etti. Lapta bölgesinde faaliyet gösteren Montenegro Sport Bar tabelası yanında bulunan ‘badem’ ağacının, belediye işçileri tarafından kesilen ağaçlardan biri olduğu iddia edilirken, buna benzer bazı ağaçlar olduğu da ileri sürüldü. Söz konusu arazide ‘kazı çalışması’ yapılacağı iddiasıyla, bazı belediye işçileri tarafından ağaçların kesildiği iddia edildi. 

Olayın önceki gün Lapta Polis Karakolu’na ihbar edildiğini ve polisin olay yerine giderek soruşturma yaptığı belirtildi.

Polis: “7 tane ağaç kesildi”

Polis Basın Subaylığı’ndan YENİDÜZEN’e yapılan açıklamada, konunun polise intikal ettiğini ve gerekli soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. İlk tespitlere göre 5’i badem 2’si turunç olmak üzere 7 tane ağacın kesildiğini aktaran polis, olayla ilgili bir kişinin isminin geçtiği ama henüz araştırmanın sürdüğünü ifade etti. Polise de söz konusu arazide ‘kazı çalışması yapılacağı gerekçesiyle’ ağaçların kesildiği yönünde iddialar yapıldığı ancak soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.

Fırat: “Belediyenin sorumluluğunda bir yer”

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, söz konusu olayın önceki gün dairenin bilgisine geldiğini ve gerekli araştırmaların yapıldığını belirtti. Meseleyle ilgili polise ihbar gittiğini, polisin daireyle iletişime geçtiğini aktaran Fırat, söz konusu ağaç kesiminin özel bir arazide Lapta Belediyesi tarafından gerçekleştiğini aktardı. Belediyenin kontrolündeki bir bölgede kesilen bu ağacın ‘badem’ ağacı olup, orman ağaçları sınıfına girmediğini aktaran Altay Fırat, “belediye idaresinin bilgisi olmadan işçiler tarafından kesilip, satış yapıldıysa bu polislik bir olaydır” dedi. Altay Fırat, yalnızca belediyelerin ağaçları budama yetkisi olduğunu, kayda değer dallar elde edildiği zaman bunların satışının da gerekli izinler alınarak, yapılabildiğini dile getirdi.

 

Bu haber toplam 3802 defa okunmuştur