1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ağaçlandırma çocuklarla başladı
Ağaçlandırma çocuklarla başladı

Ağaçlandırma çocuklarla başladı

Lefkoşa Türk Belediyesi Lefkoşa genelinde atıl durumda bulunan yeşil alanların ilkokullarla işbirliği içerisinde ağaçlandırılmasına yönelik yeni proje başlattı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Lefkoşa genelinde atıl durumda bulunan yeşil alanların ilkokullarla işbirliği içerisinde ağaçlandırılmasına yönelik yeni proje başlattı.
Proje uyarınca Lefkoşa genelinde belirlenen yeşil alanlara, okullarla işbirliği halinde ağaç ekimi yapılacak, bu sayede hem şehrin ağaçlandırılması, hem de çocuklara doğa ve ağaç sevigisi aşılanacak.

İlk adım 9 Eylül İlkokulu’nda atıldı
Projenin ilk işbirliği protokolü Dokuz Eylül İlkokulu ile imzalandı. İmza töreninde LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra Okul Müdürü Nidai Mesutoğlu, LTB Park Bahçeler ve Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav, LTB Su İşleri Şubesi Amiri Fikri Özgüvenli ve 9 Eylül İlokulu öğrencisi İmran Güçlü hazır bulundu.
İşbirliği prtokolünün imzalanmasının ardından Ortaköy bölgesinde LTB tarafından belirlenen alana gidilerek alanın çevresine LTB Başkanı Harmancı ve okul öğrencileri tarafından fidan dikildi.

Mesutoğlu: Projede üzerimize düşen görevleri seve seve yapacağız
9 Eylül İlokulu Müdürü Nidai Mesutoğlu LTB’nin böyle bir proje hazırlamasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek projenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Projeye katkı koymaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağını söyleyen Mesutoğlu, okul olarak üzerlerine düşen görevleri seve seve yapacaklarını kaydetti.

Harmancı: Atıl durumda olan yeşil alanlar ağaçlandırılacak
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise bu proje kapsamında Lefkoşa genelinde atıl durumda olan alanların belirlendiğini ve bu alanların etap etap ağaçlandırılacağını kaydetti.  Ağaçlandırma yapılırken bölgelerdeki okulların sorumluluk alması kapsamında onları da dahil ettiklerini söyleyen Harmancı imzalanan işbirliği protokolü ile çocuklara sorumluluk verilerek yeşil ve doğa sevgisinin aşılancağını belirtti.

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur