1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ağaç tartışması!
Ağaç tartışması!

Ağaç tartışması!

Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından Selimiye Meydanı’nın adeta simgesi haline gelen ağacın, kesilmesi tepkiye neden oldu. Lefkoşa Türk Belediyesi Park Bahçeler Şube Amiri Ferdiye Sav ise gelen tepkilere karşılık “Budama yaptık, ağaç kesmedik, ka

A+A-

YENİDÜZEN

Selimiye Meydanı’nın adeta simgesi haline gelen ağacın, önceki gün Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından kesilmesi, tepkiye neden oldu.

YENİDÜZEN’e ulaşan vatandaşlar, asırlık ağacın kesilmesinin kabul edilemez olduğunu savundu.
Lefkoşa Türk Belediyesi Park Bahçeler Şube Amiri Ferdiye Sav, çit selvi türünden olan ağaçta yaklaşık 1 metre çatlak oluştuğunu ve yan yattığını ifade ederek, “Budama yaptık, ağaç kesmedik, katletmedik” dedi.
YENİDÜZEN’e yapılan işlemle ilgili bilgi veren Sav, ağacın gençleşerek büyüyeceğini ifade etti. 

Lefkoşa Türk Belediyesi Park Bahçeler Şube Amiri Ferdiye Sav:
“Biz budama yaptık, ağaç kesmedik, katletmedik”

Lefkoşa Türk Belediyesi Park Bahçeler Şube Amiri Ferdiye Sav, yılını bilmemekle beraber söz konusu ağacın türünün çit selvi olduğunu, budanmamasından dolayı da yaklaşık 1 metreye kadar çatlağının oluştuğunu ve eğildiğini söyledi.
Sav, “Önümüzde kış rüzgarlı. Bu nedenle o çatlaktan gitmesi söz konusuydu” diye konuşarak, bilinçli bir şekilde ağacın budandığını, budanan seviyeden de açılacağını kaydetti.

Ağacın gençleşerek büyüyeceğini ifade eden Sav, “Asırlık bir ağacı katletmedik. Asırlık bir ağacın yeniden açılması ve yeşermesi için gerekli olan, çevreye de tehlike yaratmadan bir budama yaptık” şeklinde konuştu.
Sav, “biz budama yaptık, ağaç kesmedik, katletmedik” şeklinde konuştu.

Sav, ağacın çatlağından kendi kendine yırtılarak düşmesi halinde de tehlikeye neden olabileceğini dile getirdi.
Ekipte, 2 peyzaj mimarı, ziraat mühendisinin yer aldığını söyleyen Sav, asırlık ağaçlardan farklı kurtarma yöntemlerinin olduğunu ancak budanan ağacın gövde kalınlığının ‘kurtarmaya’ müsait olmadığını belirtti.

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur