1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Afün Girgen korkuttu
Afün Girgen korkuttu

Afün Girgen korkuttu

Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör yardımcısı Afün Girgen önceki gün kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Durumu iyi olan Girgen’in tedavi süreciyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör yardımcısı Afün Girgen önceki gün kalp krizi geçirdi. Kalp krizi geçiren Girgen, Girne Akçiçek Hastanesi’ne sevk edildikten sonra tahlil sonucunda ‘emfaktüs şüphesi’yle Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Geçtiğimiz gün takımın antrenmanı sonrası fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Afün Girgen’in hastanede yapılan kontroller sonrası anjiyo olduğu öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Girgen’in tedavi süreciyle ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Rahatsızlandıktan hemen sonra Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan Afün Girgen’e ‘yanlış tedavi’ uygulandığı iddiasıyla hayati riske girdiği ve doktorların müdahale ettiği ileri sürüldü. Uygulanan yanlış tedavi üzerine Girgen’in Lefkoşa Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alındığı öne sürüldü. Yapılan bu iddialar ise hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı makamları tarafından yalanlandı.

Beyoğlu: “Yanlış bir tedavi uygulansaydı bilgime gelirdi”

YENİDÜZEN’e konuşan Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu, bu yöndeki iddiaların kendisine ulaşmadığını, hatta önceki sabah Afün Girgen’i hastane odasında görerek selamlaştığını belirtti. Beyoğlu, Afün Girgen’e yapılan tahlillerde bir bulgunun yüksek çıkması nedeniyle ‘emfaktüs şüphesi’ üzerine Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyledi. Herhangi bir yanlış tedavi uygulaması olmadığını söyleyen Beyoğlu, “böyle bir yanlış tedavi olsaydı bilgime gelirdi ancak ne yazılı ne sözlü herhangi bir bilgi gelmedi” dedi.

Müsteşar Gür: “Bu yönde şikayet gelmedi”

Afün Girgen ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na ulaşan herhangi olumsuz bir bilgi olmadığını söyleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür ise konuyla ilgili bir şikayet yapılmadığını vurguladı. Girgen’e yanlış bir tedavi kullanılsaydı bunun Bakanlığın bilgisine geleceğini aktaran Gür, “bir şikayet gelseydi gerekli soruşturma başlatılırdı. Girgen’in sağlık durumunun da iyi olduğu bilgimize geldi” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3265 defa okunmuştur