1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Afrodisia için geri sayım
Afrodisia için geri sayım

Afrodisia için geri sayım

Kyrenia Offroad Kulübü tarafından organize edilen ve Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık 600 kilometrelik bir güzergahta gerçekleştirilecek olan “Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid” organizasyonu 11-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kyrenia Offroad Kulübü tarafından organize edilen ve Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık 600 kilometrelik bir güzergahta gerçekleştirilecek olan “Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid” organizasyonu 11-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Rollbarlı – Rollbarsız Offroad araçlarının yanı sıra Atv ve motosikletlerin de yer alacağı etkinlik 4 gün boyunca sürecek. Kuzey Kıbrıs Otomobil Kurumu’nun (KKOK) sportif direktörlüğünü üstlendiği Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonu Kuzey Kıbrıs’ın bir ucundan diğer ucuna kadar geniş bir güzergahta gerçekleştirilecek ve organizasyona ülkemiz yarışmacılarının yanı sıra Türkiye ve Güney Kıbrıs’tan da yarışmacılar katılacak.

Topçu: “Yarış iki kategoride, üç bölümde yapılacak”
Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonu ile ilgili olarak dün Golden Tulip Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kyrenia Offroad Kulübü adına Musa Ersoy, KKOK adına İrfan Topçu ve Mehmet Karzaoğlu katıldı.
İrfan Topçu organizasyona 35-40 arası araç beklediklerini, şu ana kadar 30 aracın kayıt yaptırdığını belirtti. Offroad araçlar, Atv ve motosikletlerin yer alacağı organizasyonun 2 kategoride yapılacağını belirten Topçu, bu kategorilerin Ralli (Zamana karşı) ve Raid (Klasik araçlarda olduğu gibi, hazine bulma, zamana karşı olmayan) olduğunu belirtti.
Yarışın 3 bölümden oluşacağını söyleyen Topçu, bunların bir tanesinin trafiğe kapalı özel etap, bir tanesinin trafiğe açık trafik kurallarına uygun şekilde olan etap ve bir tanesinin de etaplar arası transfer olduğunu kaydetti.

Parkurlar gizli tutuluyor
Seyirci özel parkuru dışında etapların açıklanmadığını söyleyen Topçu, yarış zamanı Road-book’larda yarışmacıların güzergahları göreceklerini, bundan dolayı organizasyonu heyecanla beklediklerini dile getirdi. Yaklaşık 300 kilometresinin toprak olduğu toplamda 600 kilometreye yakın 1 parkur oluşturulduğunu söyleyen Topçu, bu düzenlemeyle yarışmacılara Kuzey Kıbrıs’ın tüm güzelliklerini göstermek istediklerini, zorlu parkurlardan dolayı güzergahı yaşam mücadelesi olarak nitelediklerini kaydetti. Çalışmaların başında bu kadar büyük bir organizasyon beklemediklerini aktaran Topçu, Kyrenia Offroad Kulübü’nün kendilerine güvenmesi ve organizasyonun tüm sorumluluğunu KKOK’a vermesinden dolayı teşekkür etti.

Seremonik start Girne’de
Afrodisia 2014 Cyprus Rally Raid organizasyonunun seremonik startı 11 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da Girne’de verilecek. Organizasyona Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere Spor Dairesi, Girne Belediyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi, Gönyeli Belediyesi ve Tatlısu Belediyesi destek veriyor. Magic Touch’ın ana sponsorluğunu üstlenmiş olduğu etkinliğe ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar da destek verdiler. Kapalı, açık ve özel etapların yer alacağı ve 4 gün sürecek yarış 14 Aralık Pazar günü Gönyeli Çemberi özel seyirci etabı ile son bulacak.

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur