1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasında tanıklar dinlenmeye başlandı...
“Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasında tanıklar dinlenmeye başlandı...

“Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasında tanıklar dinlenmeye başlandı...

Geçitkale’de 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 24 yaşındaki Arif Ummak’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazası ile ilgili olarak “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşması başladı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Geçitkale’de 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve 24 yaşındaki Arif Ummak’ın ölümüyle sonuçlanan iş kazası ile ilgili olarak “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşması dün Mağusa Hukuk Mahkemesi’nde başladı. Yargıç Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı adına hazırda bulunan Savcı Serhan Bundak meselenin tahkikatını yürüten Polis Çavuşu Hüdaverdi Yıldıran’ı ilk tanık olarak dinletti. Olayın olgularını aktaran tanık Polis Çavuşu Yıldıran, kazada hayatını kaybeden Arif Ummak’ın dikkatsizliği sonucu konu kazanın meydana geldiğini tespit ettiğini belirtirken, Ummak ailesinin avulatı Öncel Polili ise polis tarafından yapılan tahkikatın bilinçli olarak eksik yapıldığını ileri sürdü.

Yıldıran: “Trafik kazası değil, iş kazası olduğunu tespit ettik...”

İddia Makamı tarafından mahkemede tanık olarak dinletilen Polis Çavuşu Hüdaverdi Yıldıran, olayın olgularını mahkemeye aktardı. Yıldıran kısaca, 3 Aralık 2015 tarihinde Geçitkale’de İbrahim Çelebi Aziz Yapı Market yanında ölümlü trafik kazası olduğu yönünde bilgi aldıklarını ve olay yerine gittiklerini, olay yerine gittiklerinde ise JD 845 plakalı araç ile çektiği dorsenin sokak içerisinde sol tekerleklerinin asfalt yolda, sağ tekerleklerinin ise kaldırım üzerinde oluğunu gördüklerini ve olay yerinde bulunan sağlık ekiplerinin ise, sıkıştığı yerden çıkarılarak JD 845 plakalı aracın önüne kaldırıma yatırılan Arif Ummak üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda hayatını keybettiğinin tespit edildiğini söyledi. Yıldıran mesele ile ilgili olarak yapılan tahkikat neticesinde olayın, Arif Ummak’ın, park edilen, söndürülen ve kontak anahtarlarının üzerinde bırakıldığı JD 845 plakalı aracın üzerinde yüklü olan paletli parke taşlarının indirildikten sonra muhtemelen havasının dolması için aracın sağ ön kapısını açarak sürücü bölümüne binmeden kontak anahtarını çevirdiğini, bunun neticesinde ise vitesin takılı olmasından dolayı aracın aniden hareket ettiğini ve aracın açık kapısının sağ tarafta bulunan elektrik direğine çarpmasıyla Arif Ummak’ın araç ve araç kapısı arasına sıkışması sonucu hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini belirtti. JD 845 plakalı aracın muayenesinin yapıldığını belirten Yıldıran, aracın el freni çekili, vites içerisinde hareket etmediğinin ancak el freninin vitese takılı olduğu zaman ise 30 cm kadar aracın ileriye hareket ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Yıldıran olay yerinde yapılan inceleme sonucunda ise Arif Ummak’ın ölümünün trafik kazası değil iş kazası olduğu kanısına varıldığını açıkladı.

Yıldıran: “Kameralar arızalıydı...”

Tanık Polis Çavuşu Hüdaverdi Yıldıran, 9 Aralık 2015 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Kamera Görüntü Uzmanı ile birlikte İbrahim Çelebi Aziz Yapı Marketi ziyaret ettiklerini ve kamera görüntülerini incelemek istediklerini söyledi. Bu istemleri üzerine kendilerine cihazın bozuk olduğunun söylendiğini belirten Yıldıran, cihazın sökülerek incelendiğini ve hard diskin arızalı olduğunun tespit edildiğini söyledi. Yıldıran, yapmış olduğu tahkikatta Arif Ummak’ın olay saatinde olay yerinde yalnız olduğunu tespit ettiğini belirterek, olayda bir başkasının ihmalinin ve kastının olduğunu tespit etmediğini, Arif Ummak’ın dikkatsizliği sonucu böyle bir olayın meydana geldiğini tespit ettiğini açıkladı.

Avukat Polili: “Bilinçli şekilde tahkikatı eksik bıraktınız...”

Ummak ailesi adına duruşmada hazır bulunan Avukat Öncel Polili, istintak ettiği İddia Makamı tanığı Polis Çavuşu Hüdaverdi Yıldıran’a önemli iddialarda bulundu. Avukat Polili, tanık Polis Çavuşu Yıldıran’a olay günü konu iş yerine giderek güvenlik kamerası olup olmadığı yönünde araştırma yapıp yapmadığını sorması üzerine, Yıldıran cevaben konu iş yerine olay günü değil olaydan 6 gün sonra gittiğini ve kameraların arızalı olduğunu öğrendiklerini söyledi. Polili, istintakı sırasında Yıldıran’a “Aracın el freni çekik ve vites içindeyse kontak anahtarı çevirdiğiniz zaman araç hareket etmez. Aldığınız ifadeler de bu yönde. Bu kaza nasıl oldu? Hiç şüphe uyandırdı mı sizde?” şeklinde soru yöneltmesi üzerine Yıldıran, uzman olmadığını ve makinistin ifadesine göre aracın motorunun büyük olmasından dolayı aracın hareket edebileceğini söyledi. Polili’nin yapılan tahkikatta çok büyük eksiklikler olduğu ve bilinçli şekilde tahkikatın eksik bırakıldığı yönündeki iddialara ise Yıldıran defa defa ifadeler alındığını ve mahkeme dosyasına eklendiğini söyledi.

Duruşma 7 Mart tarihinde devam edecek...

Yargıç Ayşen Toroslu, yeni tanıkların dinletilmesine olanak sağlamak için “Adli Ölüm Tahkikatı” duruşmasını 7 Mart tarihine tehir etti.

 

 

Bu haber toplam 3465 defa okunmuştur
İlgili Haberler