1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adler’den büyük vefa örneği
Adler’den büyük vefa örneği

Adler’den büyük vefa örneği

Rusya’da yer alan Adler Tenis Akademisi, her yıl ülkemizden de katılımın olduğu geleneksel tenis turnuvasını Yusuf Yönlüer anısına gerçekleştiriyor

A+A-

Rusya’da yer alan Adler Tenis Akademisi, geçtiğimiz yıl aralık ayında yaşamını yitiren tenis anternörü Yusuf Yönlüer’in anısına turnuva düzenledi. Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nun 2006 yılından bu yana akademi ile kurduğu iyi ilişkiler sonucunda her yıl ülkemizden sporcular Rusya’da düzenlenen turnuvaya katılarak deneyim kazanıyor. Yusuf Yönlüer’in birçok kez yetiştirdiği sporcularla akademideki turnuvaya katılması ancak geçtiğimiz yıl sonunda yaşamını yitirmesi sonrası akademi yetkilileri vefa örneği göstererek bu yıl düzenlenen turnuvaya Yusuf Yönlüer’in adını verdi.

Ödenek yetersizliği nedeni ile federasyon sporcuları katılamadı
Bu yıl ödenek yetersizliği nedeni ile federasyona bağlı sporcular turnuvaya katılamazken, federasyon ile akademi arasındaki ilişkilerin kesintiye uğramaması adına federasyon başkanı Saffet Barutcu’nun kızı ve aynı zamanda Yusuf Yönlüer’in sporcularından Özay Barutcu bu yılki turnuvaya katılarak çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. “International Tennis Tournament Yusuf Yönlüer Memorial” adı altında oynanan turnuvada Barutcu Pazartesi ve Salı günü oynadığı müsabakaları kazanarak çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.
Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu yaptığı basın açıklamasında, Yönlüer’in vefatının akademideki yetkilileri de üzdüğünü, Akademi Başantrenörü Tatiana Zizina’nın son ana kadar turnuvanın adının Yusuf Yönlüer anısına olduğunu açıklamadığını ve sürpiz yaptığını belirtti.

“Türkiye’nin yanında Rusya’da sevilen bir kişiydi”
Barutcu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu 2006 yılından itibaren Adler Tenis Akademisi’ndeki turnuvalara, Yusuf Yönlüer’in ve federasyona bağlı sporcular ile katılmaktadır. Ülkemizde ve Türkiye’de de sporcuları ile birlikte birçok başarılara imza atmış olan Yusuf Yönlüer, Adler Tenis Akademisi’nde de sporcularının başarıları, akademide görev yapan başta başantrenör Tatiana Zizina, tüm antrenör, sporcu ve velilerle kurduğu sıcak ilişlilerden dolayı çok sevilmiş, her yıl Adler Tenis Akademisi’ndeki turnuvalar ile kampara katılmıştı”

Son anda açıklandı
2012 yılı sonunda teşhis edilen sağlık sorunu sonrasında sürdürdüğü mücadelesini maalesef 2013 yılı aralık ayında kaybetmiş ve aramızdan ayrılmıştı. Yusuf Yönlüer’in bu zamansız kaybı Kıbrıs ve Türkiye yanında Rusya’daki Adler Tenis Akademisi’nde de büyük bir üzüntüye neden olmuştu. Bu yıl ödenek yetersizliği nedeni ile federasyona bağlı sporcular bu turnuvaya katılamamış ancak iyi ilişkilerin kesintiye uğramadan devamını sağlayabilme adına Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu aynı zamanda Yusuf Hoca’nın yetiştirdiği başarılı bir sporcu olan kızı Özay Barutcu ile Adler’e gelerek turnuvaya katılmışlardır. Bu ziyaretin en etkileyici kısmı Adler Tenis Akademisi’nin söz konusu turnuvayı Yusuf Yönlüer anısına gerçekleştirmi olması idi. Gerçek anlamda büyük bir vefa örneği sergileyen Adler Tenis Akademisi başantrenörü Tatiana Zizina, bu turnuvanın Yusuf Yönlüer adına yapılacağını son ana kadar kimseye açıklamamış ve turnuva günü büyük bir sürpriz yapmıştır.
Söz konusu turnuvanın Yusuf Yönlür adına yapılmış olması, turnuvanın bizler açısından önemini bir o kadar daha arttırmıştır. Söz konusu turnuvada yer alan Özay Barutcu, Pazartesi ve Salı günü oynadığı müsabakaları kazanarak turnuvada çeyrek finale yükselme başarısı göstermiştir.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur