1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Adım Adım Kıbrıs… Kalkanlı, Güzelyurt, Lefkoşa…
Adım Adım Kıbrıs… Kalkanlı, Güzelyurt, Lefkoşa…

Adım Adım Kıbrıs… Kalkanlı, Güzelyurt, Lefkoşa…

Adım Adım Kıbrıs… Kalkanlı, Güzelyurt, Lefkoşa…

A+A-

Ali Yüksek

Genellikle hava raporlarına bakarak yaptığımız geniş katılımlı geziler, bu hafta bizi biraz yanıltmış olsa da, öğleden sonra havanın açacağını bildiğimiz yağmurlu bir Pazar gününün sabahında, Girne Lemar Marketin kafeteryasında birkaç arkadaşla birlikte gezi için kısa bir rota çizip havanın açmasını bekledik.

   14 Aralık 2014 Pazar günü, her zamanki gibi, dergi ve bazı ihtiyaçlarımızı tedarik ederek kahve sohbetiyle sürdürdüğümüz bekleyiş bir süre sonra güneşin yüzünü göstermesiyle son buldu. Kendimizi dışarı atarak homurdanan demiratlarımızın yanında birkaç fotoğraf çekerek öğleden sonrasını tamamen güneşli geçireceğimiz bir günde toparlanıp yola koyulduk.

KÜNEFE MODASI

   Bu kez havanın kararsız ve katılımın da az olması dolayısıyla yakın mesafe sayılan Kalkanlı’da uzun zamandır uğramadığımız bir restaurant’ta öğlen yemeği için birkaç saatlik mola ile güneşli günün tadını çıkarmaya çalıştık. Mükemmel bir sonbahar havası ile güneşli bir ortamda ve açık havada yediğimiz öğlen yemeği sonrasında arkadaşlardan gelen teklif üzerine son zamanlarda moda olan künefe tatlısı yemek üzere Lefkoşa’nın yolunu tuttuk.

   Güzelyurt kasabasından geçerek Lefkoşa Yenikent’teki bir tatlıcıda Hatay usulü künefe ile günü tatlandırıcı koyu sohbetlerimizden birini daha gerçekleştirmiş olduk. Günlerin kısa olması ve akşam üstü güneşin batmasıyla şekil değiştiren havanın azizliğine uğramadan evlerimizin yolunu tuttuk…

PLAN HAFTAYA KALDI

   Aslında bu hafta, Karpaz’daki Ay Filon Manastırı’nın yanındaki Oasis Restaurant’a gitmek üzere bir hafta önceden kolları sıvamış olsak da havanın azizliğinden dolayı gerçekleştiremediğimiz bu geziyi sanırım  önümüzdeki Pazar gerçekleştirebileceğiz. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 6450 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 190. Sayısı

Adres Kıbrıs 190. Sayısı