1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Adım Adım Kıbrıs… İskele’de (Özel) Hamsi Partisi…
Adım Adım Kıbrıs… İskele’de (Özel) Hamsi Partisi…

Adım Adım Kıbrıs… İskele’de (Özel) Hamsi Partisi…

Adım Adım Kıbrıs… İskele’de (Özel) Hamsi Partisi…

A+A-

Ali Yüksek

   Yaklaşık bir yıldır hasretini çektiğimiz önemli etkinliklerden birini daha geçtiğimiz hafta 7 Aralık 2014 Pazar günü gerçekleştirdik. İskele’de ikamet eden değerli arkadaşımız Oktay Güney ve ailesi tarafından hazırlanan özel hamsi partisine sadece Jawa Ali & Özgür Demirat Şövalyeleri ve onların misafirleri ile birlikte yaklaşık 40 motorcu arkadaş katıldı.
   Geleneksel olarak hazırlıkları birkaç ay önceden başlayan ve özel hamsi partisi şeklinde gerçekleşen etkinliğin, yılda sadece bir kez tekrarlanıyor olması dolayısıyla, partiye katılamayan arkadaşların bir yıl daha beklemeleri gerektiğini üzülerek belirtmekte yarar var.

GÜNÜN NEŞESİ BAŞINDAN BELLİYDİ

   Yol hazırlıklarına, Lefkoşa Arasta Çarşısı Akgüç Kafe’de, bol sohbetli bir ortamda içilen sabah kahvelerin ardından Erülkü Market’te verdiğimiz kısa bir mola ile başlamış olduk. Aramızda bulunan müzisyen arkadaşların çeşitli enstrümanlarını yanlarına alıp demiratlarının terkisine bağlamaları, günün neşeli ve eğlenceli geçeceğinin bir işaretiydi.

   Oktay arkadaşımızın evinin bahçesinde bizler için yaptığı hazırlık, ortamı gördüğümüzde dudak ısırtacak cinstendi… Devasa bir mangal ve iki büyük ızgara ile hazırladığı hamsilerin kokusu bir kilometre uzaktan adeta bizleri kendine doğru çekiyordu... Tamamen ücretsiz ve gönüllülük esasına dayanan organizasyon için Oktay arkadaşımıza ve ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır. Hasretle ve doyasıya yenen hamsilerin üzerine hazmı kolaylaştırır diyerek müzik çalışmalarına başlayan arkadaşlarımız, bahçedeki çardakta icra ettikleri müziklerle ortamı bir anda eğlenceye çevirdiler.

OKTAY VE EŞİNE TEŞEKKÜRLER!

   Havanın güneşli olması eğlenceye katkı koyan doğal bir çeşni olurken, etkinliğe ilk defa katılan arkadaşların da memnuniyeti gözlerden kaçmadı. Özellikle çektiği fotoğraflar ile bu tür organizasyonlara katkı koyan kulüpsüz, ancak yalnız kurt lakaplı Turgut Vehbi arkadaşımızın da aramızda olması, fotoğraf açısından zengin bir albüme sahip olmamızın bir vesilesi olduğunu belirtmekte yarar var...

   Maddi herhangi bir beklentisi olmayan ev sahibi Oktay arkadaşımıza ve eşine, günün anlamını ifade eden bir plaket hazırlayıp takdim ederek gönüllerini almaya çalıştık. Çeşitli şarkı ve türkülerle devam eden etkinliğe yol üzerindeki demiratlarımızın yanında grup olarak çektirdiğimiz birkaç fotoğraf ile son verirken İskele’den ayrıldık.

   Lefkoşa ve Güzelyurt istikametine yolu düzen arkadaşlar için Yenikent bölgesinde yeni açılan bir tatlıcıda künefe yeyip akşam çaylarımız ile birlikte günü noktalamış olduk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 189. Sayısı

Adres Kıbrıs 189. Sayısı