1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Adım Adım Kıbrıs… Güneşli bir günde Karpaz…
Adım Adım Kıbrıs… Güneşli bir günde Karpaz…

Adım Adım Kıbrıs… Güneşli bir günde Karpaz…

Adım Adım Kıbrıs… Güneşli bir günde Karpaz…

A+A-


Ali Yüksek

Hareketli geçen bir yılın son demlerini yaşamaya çalıştığımız bu günlerde, yağmurların ara verip yerini güneşe terk ettiği bir güzel Pazar günü, yolu biraz uzatıp Karpaz’a kadar gitmeyi planladık.

21 Aralık Pazar günü Girne Lemar’da buluşup her zamanki gibi yol hazırlıklarına başladık. Bu kez, grubumuzdan değerli bir arkadaşımızın doğum günü olması dolayısıyla, kendisine sürpriz bir kutlama partisi yapmak üzere marketten büyükçe bir pastayı sardırıp motorun arka çantasına yerleştirdik. Tatlısu Zambak tesislerinde kahve molası için yaptığımız duraklama, doğum gününü kutlayacağımız Rasim Canatan arkadaşımız için gerçekten bir sürpriz oldu… Denizin üzerinde ve açık havada kesilen pasta ile günün ilk eğlenceli anlarını kahve ile tamamlayarak Karpaz’a doğru yola koyulduk.

DENİZ, GÜNEŞ, TARİH…

Dipkarpaz köyünde birkaç dakikalık duraklama yapıp Ayfilon manastırının olduğu yere doğru hareket ettik. Demiratlarımız için kolaylıkla park edeceğimiz bir alana sahip olması açısından Oasis Restaurant, aynı zamanda yanıbaşındaki manastır ve antik kalıntılardan dolayı adeta tarih kokan bir yer gibi…

GÜN SONU

Güneşli ancak biraz rüzgarlı olan hava dışarıda hazırlanan masalarda oturmamıza izin vermese de, öğlen yemeğimizi üzeri kapalı camekanlı kısımda her zamanki gibi eğlenceli bir şekilde yiyerek ortamın tadını çıkarmaya çalıştık. Şarkı ve türkülerle sona eren yemeğin üzerine yol hazırlıklarına başlayıp Lefkoşa istikametine doğru yola koyulduk. Günü her zamanki gibi tatlıya bağlamak üzere Lefkoşa’da müdavimi olduğumuz künefecide soluğu aldık. Çay ve künefe keyfi ile günü noktalarken gelecek hafta yapacağımız yeni yıl partisinin organizasyonunu da hazırlamaya başladık.
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun.

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 191. Sayısı

Adres Kıbrıs 191. Sayısı