1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Adım Adım Kıbrıs… Görneç Gezisi
Adım Adım Kıbrıs… Görneç Gezisi

Adım Adım Kıbrıs… Görneç Gezisi

Adım Adım Kıbrıs… Görneç Gezisi

A+A-

Ali Yüksek

Genellikle hafta arası yağışlı geçen bir mevsimde olsak da, ne hikmetse Pazar günleri bulutların aralandığı yine güzel bir kış gününde demiratlarımızın homurdanmaları arasında yollara düştük…
Bu kez Görneç köyü’nün spor kulübünde soluğu aldığımız gezi, 18 Ocak 2015 Pazar günü yaklaşık 25 motorcu arkadaşımızın katılımıyla, Lefkoşa Arasta Çarşısındaki Akgüç Kafe’den başlayarak sırasıyla, Paşaköy, Vadili, Türkmenköy, İnönü, Pirhan, Nergisli, Sütlüce köylerinden geçerek Görneç’te son buldu. Bu arada, İnönü köyünde verdiğimiz yarım saatlik kahve molasında köy halkının demiratlarımıza olan yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

EĞLENCE TAVAN YAPTI

Önceden rezerve ederek gittiğimiz mekanda davul ve darbuka ile karşılanmamız, soğuk bir kış gününün sıcak ve eğlenceli geçeceğinin bir işareti gibiydi... Özellikle nefis fırın kebabının okkalı bir şekilde servis edilmesi, katılımcı arkadaşları oldukça memnun ederken, cikla avının nimetlerinden elde edilenlerin yemeğin sonunda ikram edilmesi oldukça anlamlıydı... Yemek üzerine müzik iyi gelir diyerek darbuka ve davul eşliğinde şarkılar söyleyip çeşitli oyunlar oynayan gruba köy halkından birkaç tanıdık arkadaşın da katılımı, eğlencenin tavan yapmasına vesile oldu... Birkaç saatlik yemeğin üzerine köy muhtarı Nevzat Akçagil tarafından ikram edilen baklava ve çay ile akşama doğru soğumaya başlayan günü geride bırakıp yola koyulduk.

AKŞAMI ETMEK

Dönüşte zamanı uygun olan bazı arkadaşlarla Lefkoşa Dereboyu’ndaki Gloria Kafe’de günün son saatlerini kahve içip sohbet ederek değerlendirmeye çalıştık.
Yine neşeli ve eğlenceli ancak sorunsuz geçen bir geziyi daha geride bırakmanın verdiği mutlulukla evlerimizin yolunu tutarken ikiteker üzerinde olmanın hazzı ile gelecek haftalarda gerçekleştireceğimiz gezilerin programlarını şimdiden yapmaya koyulduk. Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle…
Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 195. Sayısı

Adres Kıbrıs 195. Sayısı