1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adım adım Birinci Lig’e: 92-58
Adım adım Birinci Lig’e: 92-58

Adım adım Birinci Lig’e: 92-58

Final Grubu’nda Birinci Lig vizesi arayan YDÜ dün Çankaya Üniversitesi’ni mağlup ederek 5’inci maçında 4’üncü galibiyetini aldı

A+A-

Şükrü BURAĞAN / KTSYD - Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), 5. maçında 4. galibiyetini aldı. Çankaya Üniversitesi ile karşı karşıya gelen temsilcimiz 92-58’lik skor ile kazanarak yoluna devam etti.

34 sayı fark
Oynayacağı kritik iki maçı da düşünerek galibiyetsiz rakibi karşısında tempoyu fazla yükseltmeden maça başlayan YDÜ, Hülya, Aslı ve Yelena’nın basketleri ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı. İlk periyodu 23-15 önde tamamlayan temsilcimiz, devreyi de 43-35 üstün tamamladı. Üçüncü periyotta da istediği oyunu ortaya koyan YDÜ, rahat sayılar bularak farkı açtı. Periyodu 70-52, maçı da 92-58 skor ile kazanan YDÜ’de Aslı Sevinç 30, Yelena 25, Hülya 14, Tuğçe 10, Oya 6, Havva 3 ve Huriye Cambazoğlu 2 sayı ile oynadı.
Karşılaşmada gösterdiği başarılı performans yanında 25 sayı ile oynayan Yelena maçın en başarılı oyuncusu seçildi.

Birinci Lig iki galibiyet kadar yakın
Turnuvaya bugün bir günlük ara verilecek. Cumartesi günü maçlarında temsilcimiz, iddiasını sürdüren Urla EDA takımı ile karşılaşacak. Pazar günü turnuvanın son maçında YDÜ ile bir başka iddialı ekip Mersin Basketbol Kulübü karşılaşacak. YDÜ bu iki maçı da kazanması halinde Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne yükselecek.

Huriye ve Yelena’nın yeni yaşı kutlandı
Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Yalova’da ki zorlu periyotlardan çıkmaya çalışıyor. Şu ana kadar oynadığı maçlardan sadece bir tanesinde mağlup olan YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın profesyonel bir ekip tarafından sporcuların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Şu ana kadar oynanan maçlar sonunda elde edilen sonuçlar takımın moral ve motivasyonunu oldukça yüksek bir seviyede tutarken, takım oyuncularının özel günleri de unutulmuyor. Geçtiğimiz gün Huriye Güriz’in, dün de Yelena Leuchanka’nın doğum günü olması nedeni ile mini bir kutlama düzenlendi ve tüm sporcular, teknik heyet ve idareciler kutlamaya katılarak doğum günü pastasında ki mumlara birlikte üflediler.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur