1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Adam öldürmek için gizli ittifak”
“Adam öldürmek için gizli ittifak”

“Adam öldürmek için gizli ittifak”

Mağusa’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen “Adam öldürmek için gizli ittifak” meselesi ile ilgili olarak iki kişi daha tutuklandı...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen “Adam öldürmek için gizli ittifak” meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı O.K., K.T.Ö., E.C.G., A.A. ve M.D.’nin ardından M.K. ve M.T. isimli iki kişi daha tutuklandı. Dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı M.K. ve M.T. tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Zanlı K.T.Ö. silahı zanlı M.K. ve M.T.’den temin etti...

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçları ile ilgili olarak ayni gün zanlı O.K.’un tutuklandığını anımsattı. Zanlı O.K’nin olay esnasında kullanmış olduğu daha önceden Polis Memuru Orhan Demir’e ait olan ve sirkat edilen tabancanın tespit edildiğini belirten Güden, zanlı O.K’den yapılan soruşturmada söz konusu tabancanın zanlı K.T.Ö. tarafından kendisine Yaşar Ocak’ı öldürmesi maksadıyla verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Güden, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın geniş çaplı devam ettiğini ifade ederek, devam eden tahkikat kapsamında zanlı K.T.Ö’nin söz konusu tabancayı zanlı M.K. aracılığı ile zanlı M.T.’den temin ettiğinin tespit edildiğini ve zanlı M.K. ve M.T.’nin 1 Eylül tarihinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Güden, zanlı M.K. ve M.T.’nin 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

1 gün tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı M.K. ile M.T.’nin tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlı M.K. ve M.T., 22 Ağustos tarihinde tutuklanan zanlı O.K., K.T.Ö., E.C.G., A.A. ve M.D. ile birlikte bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar.

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur