1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Adam öldürme’ duruşması başladı
‘Adam öldürme’ duruşması başladı

‘Adam öldürme’ duruşması başladı

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili tanıklar dinlenmeye başladı.

A+A-

Kamera kayıtları fotoğraflarına itiraz

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos günü meydana gelen ve 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili duruşmalar başladı.
İhmalkarlık sonucu ‘adam öldürme’  suçundan dolayı sanık kürsüsünde bulunan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses, 6 Mart Cuma günü 12 davadan itham edilerek, davaların tümünü ret etmesi ardından davanın görüşülmesine geçildi. Zenginses,  Fasıl 154 Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205 maddesine aykırı 4 ayrı “Adam Öldürme” davası başta olmak üzere 12 davanın görüşülmesi için dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukatı Altan Erdal ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.

Tanıklar dinlenmeye başlandı
İddia makamı dava maksatları bakımından tanıklarını dinletmeye başladı. İlk tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Oto Parmak İzi Şubesi’nde görevli polis memuru Özdem Özdemir şahadet verdi. Özdemir, 31 Ağustos gecesi olay yerinde kaza mahallini resimlerini çektiğini, daha sonra da Asya Rıdvanoğlu’nun otopsisini fotoğrafladığını aktardı. Bunun üzerine Savcı Kızılokgil, söz konusu kaza yerine  ait fotoğraf albümünü ve otopsi fotoğraflarını içeren albümü emare 1 olarak mahkemeye ibraz etti. Savunma Avukatı, emareye itiraz etmeyeceğini beyan etti ve tanığa bir iki soru yöneltti.

Olay yeri ve otopsi fotoğrafları Mahkemede
Savcılığın ikinci tanığı ise Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Görüntü İnceleme Uzmanı olan polis memuru Taner Yücel şahadet verdi. Yücel, olay gecesi bölgede bulunan Köseoğlu Market’e ait kamera görüntülerini incelediğini ve tap yaparak fotoğraf albümü haline getirdiğini söyledi. Ayrıca söz konusu görüntülerle ilgili rapor hazırladığını da beyan etti. Bunun üzerine Savcı Ergül Kızılokgil, 10 tane fotoğraftan oluşan albümü mahkemeye ibraz etti. Ancak Savunma Avukatı, söz konusu fotoğraflarda tarih ve saat bilgilerinin olmadığını ancak itiraz etmeyeceklerini belirterek, tanığın şahadetiyle yetinebileceklerini ifade etti. Savcı Kızılokgil ise davanın evrak üzerinden havale edildiği için fotoğrafların bu şekilde tap yapıldığın ancak bu durumu düzeltmek istediklerini söyleyerek, söz konusu görüntülerin kısa sürede yeniden tap yapılarak verilmesi için mahkemeden izin istedi.
Mahkeme, iddia makamının talebine izin vererek, duruşmaya yarım saat ara verdi.

Kamera kayıtları fotoğraflarına itiraz
Aranın ardından iddia makamı yeni fotoğraf albümünü hem savunma tarafına hem de Mahkeme Heyeti’ne yeniden ibraz etti. Bunun üzerine Avukat Erdağ, söz konusu resimlerin alt mahkemede ibraz edilmediğini, Ağır Ceza duruşmasından 10 gün önce kendilerine sunulması gerektiğini beyan ederek, albümün emare sunulmasına itiraz etti. Mahkeme Başkanı Ömer Güran ise savunmanın bu itirazını ret etti. Bunun üzerine uzmanlık raporu emare 2, yeni fotoğraf albümü de emare 3 olarak kayıt edildi.
Emarelerin geçmesinden sonra Avukat Altan Erdağ, tanığa bir iki soru yöneltti. Tanık, fotoğraflardaki arabanın geçiş süresine bakıldığı zaman 2 saniyeli bir süreden oluştuğunu ve fotoğraflardaki arabanın ve plakasının belirgin olmadığını dile getirdi.
İddia Makamı dünkü duruşma açısından başka tanığı olmadığını beyan etmesi üzerine, Başkan Ömer Güran, dava duruşmasına devam etmek üzere oturumu bugüne erteledi.

Bu haber toplam 5604 defa okunmuştur
İlgili Haberler