1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ADALILAR ÖLMEZ
ADALILAR ÖLMEZ

ADALILAR ÖLMEZ

Yazarımız Kutlu Adalı’yı 22’nci ölüm yıldönümünde anıyoruz

A+A-

Yenidüzen yazarı, araştırmacı, aydın insan Kutlu Adalı, karanlık güçlerin kalleş kurşunlarına rağmen yaşamaya devam ediyor.
6 Temmuz 1996’da evinin önünde “faili meçhul” siyasi bir cinayetle öldürülen gazetemiz YENİDÜZEN’in yazarlarından Kutlu Adalı için ölümünün 22’nci yıldönümü olan 6 Temmuz 2018 Cuma günü Lefkoşa’daki kabri başında bir anma töreni düzenlenecek. Anma töreni saat 10.00’da başlayacak.

Adalı Parkı yeniden

Kutlu Adalı Vakfı ve YENİDÜZEN gazetesi tarafından düzenlenecek törenin yanı sıra Kutlu Adalı Parkı’nın açılışı da yapılacak.
Lefkoşa Türk Belediyesi ve Kıbrıs Edebiyat Derneği işbirliğinde yenilenen Kutlu Adalı Parkı’nın açılışı, Adalı için düzenlenecek anma etkinliğinde yapılacak.
Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Gazeteci -Yazar Kutlu Adalı’nın öldürülmesinin 22’nci yılı olan cuma akşamı, yenilenen Kutlu Adalı Parkı’nın açılışının yapılacağını duyurdu.
Kutlu Adalı’nın öldürüldüğü yerden parka doğru bir yürüyüş gerçekleştirilecek ve burada anma konuşmaları yapılacak.
Lefkoşa Türk Belediyesi, Kıbrıs Edebiyat Derneği, Kutlu Adalı Vakfı, Basın Emekçileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği işbirliğinde düzenlenecek anma etkinliği saat 20.00’de başlayacak.

Kitabı Rumca’ya çevrildi

Kutlu Adalı’ya ilişkin “Bir İnsan: Kutlu Adalı” başlıklı kitap, Türkçe’den Rumca’ya çevrilerek yayımlandı.
Kıbrıslırum yazar Hristos Hacıbaba tarafından kendi yayınevinden Rumca olarak basılan kitabın başlığı “Gerçek bir Kıbrıslı: Kutlu Adalı” olarak sunuluyor.
İlkay Adalı ve Sevgül Uludağ tarafından kaleme alınmış olan kitabın Türkçe’den Rumca’ya çevirisini şair-yazar Hristos Hacıbaba ve şair-yazar İbrahim Aziz gerçekleştirdi.
Kitabın kapak tasarımını ise ressam ve grafik sanatçısı Sofia Hacıbaba yaptı.
Kitapta, Kutlu Adalı’ya ilişkin Sevgül Uludağ’ın Kutlu Adalı’nın eşi şair İlkay Adalı’yla yaptığı ve gazetemiz YENİDÜZEN’de yayımlanan geniş bir röportaj, Kutlu Adalı’nın öldürülmesine gerekçe yapılan YENİDÜZEN’de yazmış olduğu bazı makalaleleri ve şiirleri yer alıyor.
 

Bu haber toplam 3205 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler