1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Adalet Sarayı'na ateş açtı: 4 ölü
Adalet Sarayına ateş açtı: 4 ölü

Adalet Sarayı'na ateş açtı: 4 ölü

İtalya'nın Milano kentinde bulunan Adalet Sarayı'nda meydana gelen silahlı saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

İtalya’nın Milano kentinde yer alan Adalet Sarayı’nda, davaya katılan bir sanığın ateş açması sonucu dört kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklama yapan polis ve yetkililer, yerel saatle sabah 11’de meydana gelen saldırının ardından şüphelinin kaçtığını duyurdu. İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, saldırganın Vimercate yakınlarında yakalandığını açıkladı. Giardiello'nun tutuklandığı bildirildi.

Russia Today’in haberine göre, hileli iflas davasında sanık olan Claudio Giardiello, aralarında hakim Fernando Ciampi, 37 yaşındaki avukat Lorenzo Alberto Claris Appiani ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi daha olmak üzere toplam dört kişiyi öldürdü. Saldırıda iki kişinin de yaralandığı ifade edildi.

BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Görgü tanıkları ve olay yeri yakınındakiler en az beş silah sesi duyduklarını söyledi. İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı, La Repubblica’ya yaptığı açıklamada, “Silah sesleri duydum ve bacağı kan içinde bir adam gördüm. Korktum ve koşarak kaçtım” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

SALDIRGANIN ESKİ AVUKATI: PARANOYAKTI

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, olayın hemen ardından bir motosikletle kaçmaya çalışan 57 yaşındaki saldırganın polis tarafından yakalandığını açıkladı. Hileli iflas davasının sanığı olarak yargılanan Giardiello'nun eski avukatı Valerio Marinello, saldırganın "paranoyak" olduğunu iddia edip, "Herkesin kendisini aldatmak istediğini düşünüyordu. Paranoyaktı" dedi. Marinello, birkaç yıl öncesine kadar saldırganın avukatlığını yaptığını ancak "zor bir müşteri" olduğu için bıraktığını söyledi.

METAL DEDEKTÖR ÇIKMAZI

Saldırganın adliyeye nasıl silah soktuğu yönündeki soru işaretlerinin ise yanıtı henüz verilemedi. İlk etapta Carlo Fregugla Caddesi üzerindeki kapıda bulunan metal dedektörün sabah saatlerinde arızalandığı, saldırganın da bu kapıdan girmiş olabileceği iddia edilse de daha sonra bu iddia yalanlandı ve güvenlik sisteminin tam çalıştığı açıklaması yapıldı.

(radikal)

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur