1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Ada’dan basketbolun yıldızları geçti
Ada’dan basketbolun yıldızları geçti

Ada’dan basketbolun yıldızları geçti

Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası’na kadın basketbolunun önemli ekipleri katılım gösterdi

A+A-

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve geçtiğimiz yılı lig, kupa ve Avrupa şampiyonluğu ile tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi yeni sezon için çalışmalarını sürdürüyor. YDÜ önemli bir sezon öncesi hazırlık turnuvasına ev sahipliği yaparak Türkiye ve Avrupa’nın önemli kadın basketbol takımlarını Kuzey Kıbrıs’ta ağırladı. Bir süredir oynanan ve bu yıl uluslararası boyuta taşınan Dr. Suat Günsel Kupası’nda YDÜ’nün yanı sıra İspanya’nın önemli kulüplerinden Perfumeiras CB Avenida, Çekya’dan USK Prag, Belçika’dan Castors Braine ve Türkiye’den Hatay Büyükşehir Belediye ile Galatasaray takımları katılım gösterdi.

 

Altı takım iki grupta mücadele etti

14-17 Eylül tarihlerinde organize edilen turnuva Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanırken basketbol severler tribünleri doldurarak kadın basketbolunun önemli ekiplerini yakından takip etme şansına ulaştı. Altı takımın yer aldığı turnuvada ekipler üçerli iki gruba ayrılırken A Grubu’nda Galatasaray, CB Avenida ve Hatay Büyükşehir, B Grubu’nda Yakın Doğu Üniversitesi, USK Prague ve Castors Braine takımları yer aldı.

 

Avenida şampiyon

Her takım kendi grubunda bulunan ekiplerle birer maç oynadı. Gruplarını lider tamamlamayı garantileyen ekiplerin finale yükseleceği turnuvada A Grubu’nda CB Avenida, B Grubu’nda da Yakın Doğu Üniversitesi lider olarak finale yükselen ekipler oldular. Çekişmeli geçen final mücadelesinde YDÜ’ye 61-56’lık skorla üstünlük kuran Avenida, Dr. Suat Günsel Kupası’nın şampiyonu oldu. Gruplarındaki sıralamalara göre eşleşen diğer ekipler ise turnuvada sıralama maçları oynandı. Alınan neticeler sonucunda Galatasaray altıncı, Castors Braine beşinci, Hatay BŞB dördüncü ve USK Prag üçüncü olarak turnuvayı noktaladı.

 

Ödüller

Final maçının ardından düzenlenen törende en değerli oyuncu ödülüne Avenida’dan Maria Asurmendi layık görüldü. YDÜ’den Kuanitra Hollingsvort sayı lideri, USK Prag’dan Elena Hanusova ribaunt ve YDÜ’den Olcay Çakır Turgut asist lideri olarak organizasyonu tamamladı. Turnuvada ayrıca ülkemiz hakemlerinden Nusret Sırdar ve Ahmet Maslakçı da maç yöneterek tecrübe kazanmış oldular.

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 335 Sayısı

Adres Kıbrıs 335 Sayısı